Нове активности у огранцима библиотеке у Товаришеву и Обровцу

Дешавања у огранцима Народне библиотеке "Вељко Петровић"

Деца у огранку Народне библиотеке "Вељко Петровић" у Товаришеву

Предшколци у Товаришеву редовно посећују библиотеку, а библиотекaрка Лидија Шормаз за њих приреди увек нова изненађења која проналази у књигама и читању.


За овај пут одабрала је и прочитала деци Езопову басну „Цврчак и мрав“, а малишани су кроз разговор, питања и одговоре одлучили су да буду вредни као мрави и весели и распевани као цврчци.

Тмуран кишни дан није успео да поквари топлу атмосферу која је владала у библиотеци. Захваљујући доброј причи, малишани су мотивисано, са пажњом и са пуно маште прихватили и реализовали задатке радионице. Јесење лишће је лепо и живописно, а и одличан уметнички материјал.

Свако дете је по својој жељи лишће украшавало белом темпера бојом. Инспирације је било на претек, а сваки лист постао јединствена и маштовита прича. Део уметничких радова је пластифициран провидном фолијом, а део залепљен на стакло улазних врата Библиотеке, те је тако настала мала изложбена поставка на радост свих посетилаца огранка.

Сто година од рођења Душка Радовића у огранку у Обровцу

Сто година од рођења Душка Радовића обележен је у огранку у Обровцу. Библиотекарка Душанка Папић организовала је дружење са ученицима трећег разреда који су са учитељицом Мирјаном Коканов драги и радо виђени гости.

Деца у огранку народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Обровцу

Приказан је кратки филм о једном од најпознатијих песника модерне дечје књижевности, а кроз разговор деца су имала прилику да сазнају о занимљивостима из његовог живота везаних за писање поезије.

Такође, гости су могли да прелистају и позајме књиге из богатог опуса овог песника, да рецитују и отпевају познате стихове. Подељени у три групе, малишани су имали задатак да израде плакате на којима су приказали своје доживљаје, али и значај и лепоту поезије Душка Радовића.

Дечији радови још једном су потврдили сву креативност, умеће и маштовитост наших малишана, али и значај и утицај непролазне вредности поезије Душка Радовића.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here