Preporuke knjiga Narodne biblioteke „Veljko Petrović“

Novi naslovi

241

BAČKA PALANKA: Odeljenje za odrasle korisnike Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ početkom oktobra meseca obnovilo je svoj knjižni fond za još 44 nova naslova.


Od ovih novih naslova izdvojili bismo i toplo preporučili sledeće:

1. „Tri musketara u Africi“ roman mađarskog autora Jene Rejte (pod pseudonimom P. Hovard)

Kako naslov knjige i svedoči pisac prati model slavnog francuskog romana „Tri musketara“ Aleksandra Dime oca, ali radnja knjige se odvija u kolonijalnoj Africi prvih decenija dvadesetog veka. U izuzetnoj mešavini realizma i komičnosti, roman opisuje vratolomne avanture trojice legionara u afričkom garnizonu, kaznenom logoru i u pustinji tokom bežanja.

2. „Priče Jusufa Tadrosa“

Roman egipatskog pisca Adila Ismata u kome glavni junak, Kopt  Jusuf Tadros, prenosi priče o svom životnom i umetničkom stasavanju i sazrevanju gradeći usput živopisnu sliku života po gradovima i varošicama egipatske provincije u periodu od šezdesetih pa sve do danas. Ovaj roman je kao autentično književno ostvarenje savremene egipatske literature nagrađen Medaljom Nagiba Mahfuza za književnost.

3. „Kapali čaršija“

Roman višestruko nagrađivanog turskog pisca Fauta Sevimaja. Pred čitaocima je uzbudljiva priča o očaravajućoj Kapali čaršiji, jednoj o najznačajnijih lokacija u Istanbulu. Ovo je priča o tome kako su Kapali čaršiji udahnuli dušu ljudi i njihove priče,  tradicija koja se prenosila generacijama. Upravo zbog toga Kapali čaršija preuzima ulogu glavnog protagoniste romana.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here