Промоција књиге „Чудесни свет Дунђерских“

Аутор Зоран Суботички

БАЧКА ПАЛАНКА – У Музеју града у четвртак 29. јуна у 19.00 часова биће одржана промоција књиге „Чудесни свет Дунђерских“ Зорана Суботичког.


Зоран Суботички је дипломирао и магистрирао на Филозофском факултету у Новом Саду, на Катедри за југословенске књижевности, општу књижевност и српско-хрватски језик.

На истом Факултету предавао је Књижевност Ренесансе и барока, од 1988. до 2002. године. Такође, на Државном универзитету у Милану држао је предавања у својству лектора.

У циљу очувања и промоције духовне, културне, градитељске и економске баштине коју су оставили иза себе и чији трагови постоје, осмишљен је пројекат „Чудесни свет Дунђерских“ са циљем упознавања шире јавности, домаће и стране, о величини и значају породице Дунђерски и свих значајних личности са којима су они били у дотицају.

Пројекат је подразумевао и повезивање градова и општина у којима су Дунђерски оставили неког трага, повезивање културних установа, туристичких организација, привредника и креативних предузетника који би својим радовима и делима могли оживети сећање на једну заиста велику, моћну и заслужну породицу какви су били Дунђерски.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here