Радионице у огранцима Библиотеке

У огранцима библиотеке у Товаришеву и Обровцу одржане су радионице за предшколце и ученике основне школе

156
Фото: Народна библиотека Вељко Петровић

Огранци Библиотеке у Товаришеву и Обровцу домаћини су и организатори радионица за предшколце и ученике основне школе. Свака посета библиотеци повод је за нова дружења са књигом, за нова знања и нове заједничке активности.


Поводом Међународног дана жена, у огранку у Обровцу је реализована ликовна креативна радионица са темом актуелног празника. Библиотекарка Душанка Папић је одабрала и прочитала неколико песама за децу, а малишани су певали и рецитовали песме које припремају за осмомартовску приредбу у вртићу. Илуструјући прочитане песме, малишани су цртали веснике пролећа и прво пролећно цвеће. Мотивисана, вредна и креативна, увек жељна нових знања, деца су искористила боравак у библиотеци, како би за поклон мајкама израдила цветове од хартије у боји.

Огранак Библиотеке у Товаришеву и библиотекарка Лидија Шормаз угостили су ученике VIII разреда и професора српског језика и књижевности Слободана Рикића. Прочитана књига „Чији сам ја комадић?“ била је тема и повод за разговор о необичном стилу писања овог аутора, као и о различитим погледима на свет које је представио у књизи. Професор Рикић је кроз причу указао да књига носи важне поруке и корисна јер се бави темама од значаја за живот младих људи: љубави, нежности, пожртвовању и неодустајању. Зато је корист од долазака у библиотеку огромна: уживање у лепоти читања и писане речи, али и учење кроз искуства других, што је и била тема и порука ове радионице у огранку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here