Одржан божићни концерт у Бачкој Паланци

Током концерта чланови хора су извели петнаест пажљиво бираних богослужбених и народних божићних композиција

Фото: Драган Димитријевић

БАЧКА ПАЛАНКА – На празник Сабора Пресвете Богородице, у понедељак, 8. јануара 2024. године, после вечерњег богослужења, у Светојовановском храму у Бачкој Паланци, Црквени хор „Свети Јован Крститељˮ је приредио традиционални, двадесет и први божићни концерт.


На почетку концерта, присутне је поздравио протонамесник Новица Ракић, архијерејски намесник бачкопаланачки, који је подсетио присутне да Црквени хор „Свети Јован Крститељˮ постоји и ради тридесет година, те да је у години хорског јубилеја Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве доделио Црквеном хору „Свети Јован Крститељˮ орден Светог Саве другог степена, а госпођици Снежани Жујић, диригенту хора, орден Светог деспота Стефана Лазаревића, у знак признања за велики допринос благољепију светих богослужења и због неговања црквеног појања.

Током концерта чланови хора су извели петнаест пажљиво бираних богослужбених и народних божићних композиција, српских, руских и других аутора, које је публици представио катихета Стеван Јурић. По завршетку концерта, присутнима се обратила професор Снежана Жујић, диригент хора, која се захвалила Црквеној општини бачкопаланачкој, свештеницима, певачима, катихети Стевану Јурићу и породици Скопљак за вишедеценијску подршку и љубав коју указују Црквеном хору, те им уручила захвалнице и пригодне дарове. На крају концерта, протонамесник Марко Бубуљ, парох челаревско-гложански, у име чланова хора, уручио је Снежани Жујић, диригенту, захвалницу и пригодан дар за труд, љубав и предан рад на афирмисању црквене хорске музике током протекле три деценије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here