Сјајан програм овогодишњег КЦ феста!

Бачка Паланка, двориште Музеја града. Цена улазнице је 1000 динара.

БАЧКА ПАЛАНКА – У дворишту Музеја града, у петак 11. августа, са почетком у 20.30 часова одржаће се 3. по реду музички фестивал КЦ ФЕСТ. 


Наступиће популарни извођачи: АРТАН ЛИЛИ, КАНДА КОЏА И НЕБОЈША и ОБОЈЕНИ ПРОГРАМ

Канда, Коџа и Небојша је алтернативни rock band из Србије који је основан 1991. године. Група је постала позната по својим провокативним текстовима и оригиналном музичком стилу који комбинује елементе рока, блуза, функа и других жанрова. Њихов албум првенац, „Прекиди стварности“, објављен 1996. године, био је веома успешан. Бенд је и даље активан и издао је неколико албума током година, укључујући „Манифест“ (2001), „Добро дошли у клуб“ (2011) и „Нема повлачења, нема предаје“ (2017). Канда, Коџа и Небојша су познати по својим енергичним наступима уживо и оставили су значајан утицај на алтернативну музичку сцену у Србији.

Артан Лили је indie rock band из Србије који се истиче својом оригиналношћу, интелигентним текстовима и карактеристичним звуком. Основан 2012. године, бенд је брзо стекао популарност и постао један од најпрепознатљивијих састава на домаћој музичкој сцени.

Оно што чини Артан Лили јединственим је комбинација њиховог музичког стила и текстова. Њихова музика спаја елементе indie rock-a, post-punka-a, попа и других жанрова. Гитарски звук је упечатљив, са разиграним рифовима и catchy мелодијама. Такође, често користе ритмичке секвенције и слојевите аранжмане, што додатно обогаћује њихов звук.

Обојени програм је алтернативна rock група из Новог Сада, основана 1980. године. Бенд је пионир српске алтернативне рок сцене. Бенд је такође познат по томе што даје чудна имена својим албумима, што је касније објашњено чињеницом да почетна слова свих студијских албума формирају акроним њиховог града. Наступали су на свим фестивалима „Еxит“ одржаним до данас. ,,Свака дефиниција губитак је слободе“, а Обојени Програм своју слободу тражи кроз енергију и страст, чисту љубав и бескомпромисни рокенрол. Сваки њихов концерт је прилика да се обнови животна енергија и редефинишу животни циљеви.
Обојени Програм је бенд који постоји скоро четири деценије и од првог дана наметнули су се као састав са аутентичним музичким изразом, а ту ,,аутентичност“ није лако дефинисати. Бранислав Бабић Кебра и ОП кроз своју музику каналишу The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… али све време успевају да не звуче као неко од поменутих. Обојени Програм су правац за себе, музички израз који је незахвално упоређивати са било којим другим постојећим. Обојени програм су избор који направите у једном тренутку свог живота и остајете му верни док у вама тиња та ватра слободе и бунта.
Кебра и Обојени програм су ти малобројни срећници којима није проблем да себе наново измишљају, да пробају нешто ново, да ризикују и изненађују. Од 1980. године до данас кроз бенд је прошло бар педесет музичара, а део опште културе целе једне генерације је представљање бенда у емисији легендарног Џона Пила на ББЦ радију и емитовање спота за „981“ у МТВ 120 минута.
Током четири деценије свирања, у раду бенда учествовало је много музичара, а фронтмен Бранислав Бабић Кебра једини је члан оригиналне поставе. Уз њега, дугогодишњу поставу Обојеног програма чине Илија Влаисављевић Бебец на бас гитари, бубњар Владимир Цинкоски Цина, а недавно им се придружио и нови члан, басиста Мики Ристић .
Поцетак 2023. године Обојени програм је обележио реиздањем албума ,,Како то мислиш: ми?“ на винилу.

Цена улазнице је 1000 динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here