Pet nagrada za predstavu „Ko je ubio Dženis Džoplin“

Predstavu je režirala Bačkopalančanka Sonja Petrović

227
Izvor: SNP (V. Veličković)

Čak pet nagrada je u Novi Sad donela predstava rađena po tekstu Tijane Grumić „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ sa 23. Međunarodnog festivala pozorišta Teatar fest „Petar Kočić“ 2021. u Banjaluci.


Žiri u sastavu Senada Bašića, Dejana Projkovskog i Olivere Đorđević jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. Takođe, rediteljka Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu „Korak u hrabrost 2021“, koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.

Bojana Milanović i Sonja Isailović istakle su zahvalnost i čast povodom nagrada, na prestižnom banjalučkom pozorišnom festivalu.

– Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem – istakla je Sonja Isailović, dok je Bojana Milanović rekla:

– Ponosna sam na našu ekipu! Hvala publici i žiriju koji su prepoznali važnost i značaj ove predstave – ističe ona.

Nakon mnogobrojnih nagrada, predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ nastavlja da niže uspehe, te rediteljka predstave Sonja Petrović ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.

– Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa – rekla je Sonja Petrović.

U drugoj polovini polovini jula, „Dženis“ igra na Ohridu, u okviru festivala „Ohridsko leto“. Dvadesetog julskog dana, na obali Ohridskog jezera publika će imati priliku da uživa u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“. Za kraj, ove talentovane mlade glumce put vodi i na „Viminacijum fest“, gde će igrati 25. avgusta.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here