Позоришне представе у Градском биоскопу

Позоришни репертоар

228
Фото: Getty images

БАЧКА ПАЛАНКА – У Градском биоскопу 14. фебруара, у 20.00 часова, биће одиграна позоришна представа „Дрекслеровци“.


„Дрекслеровци“ је црнохуморна комедија у продукцији Културног центра Бачка Паланка која говори о борби за наследство и сукобу чланова једне породице око имања покојне мајке. Испуњавајући немогуће услове из тестамента, Дрекслеровци се надају лакој заради…

У читаву причу су умешани и сарадници покојне мајке која ипак не жели да умре.

Играју: Андрија Мајерски, Милан Пецник, Емилија Ћировић, Немања Радованов, Марија Савић, Јелена Јагодић, Дијана Зимоња, Марко Познановић и Драган Прица. Режија: Ненад Еречковић. Улаз на ову представу је бесплатан.

У Градском биоскопу, 1. марта у 20.00 часова, биће одиграна комична монодрама „Светозар трећи“ која је освојила највеће награде на простору бивше Југославије, посебно се издваја „Златна колајна“ (фестивал постоји већ 50 година).

Иако комедија, ова представа шаље озбиљне поруке публици о томе како у овом брзом времену сачувати душу и љубав. Основни Циљ и мисија ове представе је ОЧУВАЊЕ српског језика, јунак представе СВЕТОЗАР је старац од 80-так година пореклом из Шумадије, и говори специфичном мелодијом која данас изумире…представа је до сада имала 194. извођења.

Иако је већ призната, захваљујући наградама, као једна од најбољих монодрама тренутно, задатак у наредним годинама је да она постане култна. Представа има потенцијал за то, јер је једна од оних представа које, када се погледају, памте годинама. Игра: Иван Перковић

Цена улазнице 300 динара!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here