Богате јесење активности

У КУД-у „Др Младен Стојановић“

501

Наша дечија фолклорна група КУД „Др Младен Стојановић“ из Младенова је постала препознатљива по „Играма из Подгрмеча“. Током септембра смо гостовали у Сиригу и Суботици, где смо на позив „Завичајног удружења“ наступали на њиховом традиционалном Фестивалу завичаја.


У Врбасу на Покрајинској смотри културноуметничких друштава наши малишани су позвани након претходне селекције на окружној смотри и за наше „Игре из Подгрмеча“ добили све похвале и подршку, оставили одличне утиске и проглашени најбољима.

У Модричи, током септембра, на сусрету ветерана, наступала је и наша група и својим наступом привукла пажњу. Ветерани су гостовали и у Гајдобри на Михољским данима 17.09. Освојили су све симпатије и оставили врло леп утисак, након кога је уследио пријатељски позив за гостовање у Требињу, што је био још један доказ да је рад и труд нашег КУД-а запажен и да вреди наставити даље у овом правцу.

На традиционалним Данима европске баштине у Бачу била је и наша дечија група са својим програмом игара и песама. Дечији састави су ето овде, у најближој околини, имали прилику да учествују и прате манифестацију која прелази границе округа и регије и достиже све даље циљеве, по садржају и значају програма који има. На 30. јубиларном фестивалу духовног и материјалног стваралаштва динарских Срба у Војводини, под називом „Нашем роду и потомству“ у октобру, у организацији Српског Културног центра „Вук Стефановић Караџић“ у Бачкој Тополи наступала је наша извођачка група ветерана са „Играма и песмама из Купреса“. Имали смо част да будемо позвани на овај значајан скуп где Срби Подинарја могу представити своје нематеријално, духовно благо. И овог пута оставили смо одличан утисак. Било је велико задовољство присуствовати извођењу песама и игара које чувамо заједно са осталим друштвима из Војводине. Том приликом смо добили похвале и подршку за даљи наставак рада и допринос очувању и развоју културне баштине српског народа.

У октобру месецу је дечја група нашег КУД „Др Младен Стојановић“ гостовала у Геронтолошком центру у Бачкој Паланци. Због претходних година, нашим бакама и декама, дечје групе нису долазиле у посету. Овај сусрет је био врло емотиван и дирљив за све нас који смо се нашли тог дана под кровом ове установе. Разменили смо лепе поруке и учинили лепим дан нашим домаћинима. Добили смо позив да их опет ускоро посетимо и да их поново обрадујемо.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here