Два КУД-а из Бугарске наступила у Младенову

Извели занимљив програм

275

МЛАДЕНОВО – У суботу, 9. септембра, у Младенову у етно – селу, власништво Новосађанина Станка Свитлице, наступале су две културно – уметничке групе из Бугарске.


Педесет чланова друштава Танцов клуб „Весеље“ из Хаскова и Танцов клуб „Купонђии“ из Раденова извели су занимљив програм, који никог од преко педесет гледалаца није оставио равнодушним. Наступ у Младенову, члановима бугарских друштава послужио је као добра увертира пред наступ у Инђији и још неким местима.

Чланови бугарских друштава понели су изузетно повољне импресије из Младенова. Пре свега, фасцинирало их је гостопримство њихових домаћина, као и богат избор хране и пића.

Домаћин члановима бугарских друштава, био је Станко Свитлица – Гага.

– Чланови бугарских друштава дошли су да одрже концерте у Новим Карловцима, Инђији и Сасама. С обзиром, да су били смештени у мом хотелу у Новом Саду, ја сам им као рођени Младеновљанин предложио да направе излет до села у коме сам рођен, што су они здушно прихватили. Осим што су одржали концерт у суботу увече, чланови друштава из Бугарске, посетили су Музеј и ергелу „Карађорђево“. У музеју посебан утисак на њих оставио је Титов фијакер, као и бројне фотографије које су настале када је некадашњи председник наше бивше државе боравио у Карађорђеву. Бугари су потом прошли кроз штале и посматрали коње, који се налазе у овој нашој познатој ергели– рекао је Станко Свитлица Гага.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here