У препуној спортској сали одржан годишњи концерт КУД-а „Др Младен Стојановић“

Концерт је носио радни наслов „С породицом кроз векове“, а трајао је два и по сата

402
Фото: KUD Dr Mladen Stojanović - Mladenovo/Facebook

МЛАДЕНОВО – У суботу (10. децембра), у препуној спортској хали у Младенову, одржан је годишњи концерт КУД –а „Др Младен Стојановић“. На концерту је било око 500 посетилаца, а најмање педесет особа се вратило кућама, због немогућности да уђу у препуну халу.


Концерт је носио радни наслов „С породицом кроз векове“, а трајао је два и по сата. Као гости на овом, без сумње културном догађају сезоне у Младенову, присуствовали су чланови КУД – а „Завичајно врело“ из Куцуре.

Овом најпосећенијем догађају из домена културе у Младенову у последњих неколико деценија, присуствовали и гости међу којима су били Бранислав Шушница, председник општине, Милан Чавић председник Скупштине општине, Александар Ђедовац секретар покрајинског фонда за избегла и расељена лица и Мита Лачански, заменик председника општине.

Након уводног дела, на позорницу су изашли сви играчи и певачи који су заједнички узели учешће у нумери под називом „Ај на рогаљ момче“. Уследиле су потом „Бачке игре“, па кореографије „Црноречје“, „Шумадија“, „Подгрмеч“… све до последње „Врањско поље“. Смењивали су се на импровизованој бини хале спортова у Младенову, певачи и играчи, а присутни гледаоци су их константно награђивали дуготрајним аплаузом. Посебно треба истаћи, наступ мушке певачке групе „Дар завичаја“ предвођене неуништивим доајеном Добривојем Богдановићем. У програму је учешће узело око осамдесет извођача, које је пратио оркестар Немање Нешковића, званог „Гендар“.

– Као прво, захвалио бих се свима онима који су учествовали у извођењу програма, као и онима који су обавили лавовски део посла око његове организације. За већину нас ово је било прво искуство, јер до сада нисмо овде у Младенову били у могућности да организујемо један овакав концерт у хали. Велико хвала и нашим гостима, Браниславу Шушници, Милану Чавићу, Мити Лачанском и Александру Ђедовцу, пре свих, што су својим присуством увеличали одржавање концерта. Такође бих искористио прилику да упутим речи захвалности колективу ОШ „Здеравко Челар“ из Челарева, на уступљеним подним облогама, које су заштитиле под у нашој хали. Можда је програм био предугачак, али с обзиром да је ово било наше прво искуство око одржавања годишњег концерта у хали, сигурно да они који било шта замерају, треба да нам прогледају кроз прсте.

– Концерт је био предугачак, пре свега због спорости уласка и изласка, његових извођача на сцену, што је опет било условљено, немањем адекватних гардеробних простора. Због тога смо свакако изгубили одређено време, што се на крају одразило на нешто већу дужину програма који је изведен. Све оно што смо уочили као неку врсту пропуста, настојаћемо да исправимо на следећем концерту. Радује ме,што се већина присутних, веома позитивно осврнула на одржани концерт. Самим тим, биће нам сигурно тешко да наредни буде успешнији од овог – изјавио је за „Недељне новине“ Саша Средојевић, председник КУД –а „Др Младен Стојановић“.

Успешности годишњег концерта, умногоме су допринели, локална самоуправа на челу са председником општине Браниславом Шушницом, много је помогла и Месна заједница Младеново, затим двојица Младеновљана који раде у Немачкој -Драган Ковачевић и Раденко Недимовић који су купили појачало, затим локално ловачко удружење „Фазан“ из Младенова, Маркет „ЖАК“, Цвећара „Крин“, Телевизија „Мост“ из Новог Сада и Пекара „Тркуља“, као и појединци Милан Дувњак, Шпиро Рудић и Зоран Петковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here