Pišeš? Pišem!

U kreativnoom i druželjubivom raspoloženju

PIVNICE: Na 8. seminar Pišeš? Pišem! prijavilo se 60 učesnika sa kojima radi 18 mentora u 9 radionica. Mentori iz Slovačke u Pivnice su doputovali u nedelju 13. avgusta, a seminar je zvanično počeo u ponedeljak ujutru 14. avgusta. Mentori su učesnike upoznali sa planom i programom rada pojedinačnih radionica. Počeli su da izrađuju kostime, rekvizite, scenografije za pozorišne predstave. U utorak su mentori odredili kada i kako će biti prezentovani završni projekti.

Tema ovogodišnjeg seminara je Sloboda, a insceniraće se pobednički tekstovi 2. takmičenja izvornih dramskih tekstova i filmskih scenarija u okviru seminara Pišeš? Pišem!

Radionica kreativne dramatike – dečije pozorište – obradiće dva teksta: Zlo se ne kažnjava zlom, autorke Marianne Ibrahimi i Petnaestogodišnja, autorke Vladke Miksad.

Tekst Vas smo došli kod, autorke Ines Gedra obradiće radionica uličnog pozorišta.

Radio tekst Zlatni kavez, autorke Katarine Sedlak obradiće radionica radio glume u saradnji sa radionicom gluma pokreta.

Radionica glume – mjuzikl i muzička radionica sarađuju na inscenaciju dramskog teksta Elene Hložan Ljubavni ples.

Fotografska i likovna radionica bave se izradom fotografija i stripova na temu Sloboda, a svoje radove prezentovaće na izložbi (danas od 17h – fotografije, a od 19h – strip) u klubu i predvorju Amaterskog Pozorišta Janka Čemana koje je i ove godine organizator ovog tadicionalnog seminara.

Premijere i prezentacije svih radionica održaće se u večernjim časovima u petak 18. i subotu 19. avgusta.

Broj učesnika i mentora na ovom kreativnom školovanju povećava se svake godine, pojavljuju se nova lica, ali ima i onih koji učestvuju svake godine. Svi su dobro raspoloženi i veseli, učesnici se međusobno pomažu, upoznaju i druže.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here