Фантастичан резултат кајакаша на регати Олимпијске наде

Три такмичара из бачкопаланачког "Tarkett"-а учествовала су на регати у Познању

824
Извор: KKK "Tarkett"

Од 7. до 10. септембра одржана је регата Олимпијске наде у Познању (Пољска). Ово такмичење представља и незванично светско првенство за такмичаре узраста од 15, 16 и 17 година, јер је једно од најјачих такмичења за овај узраст.


Кајакашку репрезентацију Србије представљало је укупно 26 такмичара, од чега су три такмичара из бачкопаланачког „Tarkett“-а: Сергеј Бајилов, Страхиња Драгосављевић и Вељко Вјештица.

Сергеј Бајилов је најмлађи од три такмичара „Tarkett“-а. Сергеј се такмичио у две дисциплине, једноседу на 1000м за узраст од 16 година, као и четверцу на деоници од 500м за узраст од 15 до 17 година. У трци једноседа, Сергеј је у квалификацијама заузео 7. место, чиме није успео да се пласира у полуфинале, и тиме је завршио учешће у овој дисциплини. Међутим у трци четевраца, Сергеј је са Радосављевић Стевом, Ковач Адамом и Дадић Михајлом заузео прво место у својој квалификационој групи, чиме су се директно пласирали у А финале, где су заузели коначно 6. место.

Вељко Вјештица је на овој регати направио фантастичан резултат. Вељко је прву медаљу, бронзану, освојио у дисциплини једноседа на 500м. Такође бронзану медаљу освојио је и у двоседу са клупским колегом Драгосављевић Страхињом. Међутим, ни ово није све, јер су последњег дана такмичења освојили још једну медаљу овог пута златну у двоседу на деоници од 200м.

Страхиња Драгосављевић је поред две медаље, бронзане и златне из двоседа и у једноседу довеслао до одличја и то сребрног на најкраћој деоници од 200м. Вељку Вјештици и Страхињи Драгосављевић је ово уједно и последња година у којој могу да учествују на овој регати, с обзиром да су се такмичили у најстаријој узрасној категорији, од 17. година, па су се фантастичним тркама и освојеним медаљама успешно опростили од Олимпијских нада.

На регати Олимпијске наде међу тренерима репрезентације, нашла су се и два тренера „Tarkett“-а: Миленко Зорић и Симо Болтић. Након повратка из Пољске, већ од 13. до 16. септембра кајакаше „Tarkett“-а очекује Првенство државе за све категорије у Београду које је и последње такмичење у овој сезони.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here