Марко Драгосављавић са Холпертом у К2(200) тражи визу за Париз

У каквој је форми и какве су шансе овог двоседа рекао је њихов тренер, Симо Болтић

У уторак (07.05.) почињу европске доквалификације у Сегедину након којих ћемо сазнати да ли ће кајкашки тим бити бројнији на Олимпијским играма у Паризу. За сада 4 девојке и 4 мушкарца, укупно 8 спортиста обезбедили су своје место на највећој планетарној спортској овогодишњој смотри.

Већ у уторак Бачкопаланчанин Марко Драгосављевић ће у двоседу са Ервином Холпертом покушати да се домогне олимпијске визе у дисциплини К2(200).

У мушкој К2 (500м) конкуренција је никад већа. Двадесет посада распоређених у три квалификационе групе јури једно место за Париз. Само први, најбољи чамац у А финалу одлази на Игре. Наша комбинација Еврин Холперт и Марко Драгосављевић има право да се нада да ће бити најбоља.

„Када су изашле стартне листе у двоседу на 500м можемо да констатујемо да имамо више пријављених посада у односу на оно што смо очекивали. Имају три квалификационе групе уместо две, колико је до сада било. Додатну неизвесност уносе пријаве посада Русије и Белорусије. Нису се практично дуго тамичили и нисмо имали прилику готово нигде да их видимо тако да са те стране не знам шта можемо да очекујемо. Ервин и Макро су одрадили све што смо планирали. Сматрамо да смо у веома доброј форми, што смо показали на националној изборној контроли. На тренинзима су постизали веома добра времена и на нама је да одвесламо своје најбоље трке у Сегедину“– мишљења је тренер двоседа Симо Болтић.

На овом такмичењу Србија имам шест кандидата у исто толико дисциплина у спринту и једног кандидата у паракајаку.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here