„Tarkett“ одличан на Купу Србије

Освојено је укупно 16 медаља

Од 13. до 15. априла, у Београду, на Ади Циганлији одржан је Куп Србије за 2023. годину у свим категоријама. На такмичењу је учешће узело 25 клубова, са укупно 214 такмичара.


Кајак кану клуб „Tarkett“ је имао 19 представника. Освојено је укупно 16 медаља од чега највише златних (седам), 5 сребрних и 4 бронзане.

У конкуренцији пионира, до бронзане медаље је довеслала Икић Маја, док је Капелан Лана заузела 4. место. Две медаље освојене су у кадетској конкуренцији. Обе медаље освојио је Бајилов Сергеј, и то у једноседу на 1000м бронзану, док је у једноседу на дупло краћој деоници од 500м освојио сребрну медаљу.

Јуниори су као и на сваком такмичењу показали одличне резултате и квалитет. Вјештица Вељко се окитио са две златне медаље, у једноседу на 1000м и једноседу на 500м, док је на 200м завршио као четвртопласирани. Драгосављевић Страхиња је на 500м прошао други кроз циљ и освојио сребрну медаљу, а на 200м у јуниорској конкуренцији Јаковљевић Лука је прошао кроз циљ као трећи и освојио бронзану медаљу. И јуниорке су оправдале очекивања, па је у једноседу на 500м сребрну медаљу освојила Бацељ Дина, док је на 200м победу однела Парошки Андреа и окитила се златном медаљом.

Дефинитивно категорија у којој је освојено највише медаља јесте сениорска категорија. Ово такмичење је било и најважније баш за ову категорију, јер је то било између осталог и изборно за поједина Међнародна такмичења (Европске игре, и Светски куп…)

Драгосављевић Марко је показао одличну форму, што је резултирало томе да је отишао кући са 3 златне и 2 сребрне медаље. Марко је показао доминацију у једноседу на деоницама од 500м и 200м, на обе стазе окитио се златном медаљом, такође златну медаљу освојио је у и двоседу на 500м са Холперт Ервином. И у четверцу на 500м у саставу: Холперт Ервин – Драгосављевић Марко- Лагунџић Бранко – Суботић Михајло довесало је до медаље – сребрне, као и у МИX двоседу са партнерком из клуба Станојев Дуњом, са којом је такође дошао до сребрне медаље. Такође у трци сениора у двоседу на 500м, такмичар „Tarkett“-а Векић Стефан је са партнером Зделар Бојаном дошао до бронзаног одличја. У женској конкуренцији, доминацију на 500м у трци двоседа направиле су Новаковић Милица и Станојев Дуња, освојивши злато. Дуња Станојев је и у једноседима показала одличну форму, иако није дошла до медаље, обзиром да је ово тек прва година у овој категорији, и да су је победиле већ искусне такмичарке.

Треба напоменути да су и остали такмичари „Tarkett“-а направили добре резултате и самим тим увидели где су наспрам своје конкуренције, што им је дало подстрек за даљи ради и тренирање, а то су: Ћурковић Михајло, Вујичић Вук, Туцкешић Марко, Лажетић Вук, Важић Мила, Кајтез Ања, Икић Дамир, Карановић Никола, као и то да су Стојисављевић Анђелија, Радоја Јована и Стефановић Страхиња морали да изостану са Купа, због здравствених проблема.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here