Две победе и пораз за КК Феникс

Са кошаркашких терена

Три генерације Феникса, протеклог викенда играле су у такмичењу КСВ. Прва је на терен изашла генерација 2010. која је гостовала у Врбасу.


Ово је за све генерације веома неугодно гостовање, од самог почетка се водила велика и неизвесна борба, поени су се постизали тешко. Ипак су домаћини на крају првог дела имали предност од 11:10. У другом делу су домаћини користили брзоплетост Феникса, који су шутирали на кош из неизграђених ситуација и из контра напада постизали лагано поене, па су и направили предност од 28:17.

После полувремена су се ствари промениле па је Феникс заиграо знатно ангажованије у одбрани, и из тога је и напад боље функционисао и веома брзо се ситуација и резулта мења у корист Феникса па на крају овог дела воде са 34:39.

У последњем периоду је виђена ситуација из првог дела – обе екипе су играле чврсто у одбрани. Феникс није дозвољавао домаћинима да изједначи и на крају побеђују са 44:51.

Генерација 2008. је гостовала у Новом Саду екипи КК „Зицер“. Већ на самом старту су домаћини направили разлику од тринаест поена, играчи Феникса су лагано изгубили неколико лопти што су материјализовали домаћини. Тек тада гости показују дело свог знања и успевају да до полувремена смање разлику на шест поена. То је било све што су успели. Одмах на старту трећег периода праве пар грешака којим домаћину омогућавају да врати велику предност. Они ту предност задржавају и на крају побеђују са 68:50.

Последња је играла генерација 2011. Они су наставили са добрим играма, само у првом периоду је било неизвесно. Мада су играчи Феникса направили предност од неколико поена коју су у завршних два минута испустили па је резултат гласио 12:10. Од другог дела се изгубила сва неизвесност. Феникс одлично игра и ствара велику предност од 41:16. У другом делу предност само расте и одличном игром Феникс заслужено побеђује са 70:23.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here