Две тешке утакмице за КК „Феникс“

Почела кошаркашка такмичења

Почело је такмичење у Кошаркашком савезу Војводине. Од пет пријављених екипа, КК „Феникс“ је првог викенда наступио са две.


Прва је на терен изашла генерација млађих пионира 2009. Они су гостовали у Петроварадину екипи КК „Стар“. Велика борба кренула је од самог почетка овог меча, „Феникс“ је контролисао резултат и игру и имао малу предност до пет поена и тако током целог првог периода, који је завршен предношћу Феникса од 19:18.

Наставак добре игре је виђен и у другом делу. Феникс је користио своје предности и одржавао резултат на својој страни, па је на полувреме отишао са предношћу од 35:31. Наставило се у истом ритму све до три минута до краја овог дела, Феникс је и даље контролисао резултат. У том минуту, противници повређују најбољег играча Феникса. Тај детаљ је дао крила домаћинима, а госте је узнемирило па је резултат до краја овог дела, а и саме утакмице прешао на страну домаћина који побеђују резултатом 57:72.

Другу утакмицу је играла генерација 2010. Они су дочекали екипу из Новог Сада КК „НС Баскет07“. Екипа гостију слови за фаворита у групи. Током првог дела су се екипе смењивале у водству, велика борба за сваку лопту. Ипак су гости за нијансу били сналажљивији и воде после првог дела са 12:13.

И у другом делу је виђена велика борба, ипак гости успевају да повећају предност на 21:25. Почетак трећег дела је преломио утакмицу. Гости су успели да створе предност од девет поена које одржавају до краја овог дела и воде са 28:37. У последњем периоду Феникс игра пуно агресивније у одбрани, али им је то било довољно да само смање предност противника који побеђује са 39:43.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here