Одличан викенд за кошаркаше Феникса

Са кошаркашких терена

Извор: КК Феникс

Кошаркашки клуб „Феникс“ је претходни викенд наступио са две своје селекције у такмичењима Кошаркашког савеза Војводине.


Прво су играли кадети 2008/09. годиште, они су играли у Врбасу против истоимене екипе. Феникс је добро почео ову утакмицу и у првих неколико минута имао минималну предност, али су се домаћини у другом делу првог периода распуцали, погодили су четири тројке и преокренули резултат и повели су са 25:17.

Почетком другог периода домаћини стичу највећу разлику од једанаест поена. После тога играчи Феникса почињу да играју боље у одбрани и концентрисаније у напад и до краја овог дела кошем у последњем тренутку успевају да изједначе на 41:41. Већ на почетку трећег дела гости стичу предност од пет поена, али и улазе у проблем са личним грешкама које домаћини користе и до краја овог дела утакмицу поново уводе у егал 56:56.

Последњи период почиње поновним вођством Феникса, највише од пет поена. До половине овог дела из игре испадају четири играча са пет личних, што Феникс доводи до веома тешке ситуације. Великом борбеношћу и жељом ипак успевају да заслуже мало и срећа да их погледа и на крају побеђују са 74:76.

Другу утакмицу су играли пионири 2009/10. годиште, ова екипа је дочекала екипу из Нове Пазове. Феникс је одлично почео ову утакмицу и врло брзо су повели са десетак поена предности. Гости су били врло упорни и нису одустајали ни за моменат па до краја успевају да ухвате прикључак на 29:23. Велика борба се водила у наставку меча, разлика је била константна за Феникс до последњег минута кад гости погађају две тројке и преокрећу предност на 42:43.

Већ на почетку трећег периода Феникс поново прелази у вођство, али разлика није прелазила четири поена, па је резултат на крају овог периода гласио 62:60. Феникс стиче предност од шест поена на почетку, али после тога прави неколико пропуста у одбрани који гости веома успешнио користе и преокрећу резулатат на 66:71. Велика жеља и упорност је настављена Феникс врло брзо изједначује и у последњем минуту и преокреће резултат сигурним извођењем слободних бацања и коначно побеђује са резултатом 87:82.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here