Победа за обе селекције

Кошаркашки клуб "Феникс"

208
Фото: КК Феникс

Пионири Кошаркашког клуба „Феникс“ (2009. годиште) дочекали су екипу КК „Joker“ из Сомбора.


Ова генерација је одиграла једну од бољих утакмица ове сезоне, иако је противник пре почетка меча био фаворит. Од самог старта, одлична одбрана донела је сигурност у нападу па је Феникс водио са 25:12 после првог периоду. Одлична игра је настављена и у првом делу другог периода у ком је разлика нарасла на великих 39:19.

Тада долази до малог пада у игри и гости успевају да до полувремена смање предност на 47:35. Веома брзо играчи Феникса враћају своју игру из првог периода па повећавају предност на 71:50. У последњем периоду се играло кош за кош. Таква игра је одговарала Фениксу, нису дозвољавали гостима да смање предност и побеђују са 85:67.

Млађи пионири, 2011. годиште, су дочекали екипу КК „НС Баскет07“ из Новог Сада. Од самог почетка се водила целика борба. Гостујућа екипа је наметнула стил игре са пуно контакта, где су у неким ситуацијама прелазили и границе дозвољеног. Ипак и у таквој ситуацији домаћини су успели да се снађу и поведу са 19:16. Такав стил игре се наставио и у другом периоду. Кошеви су постизани тешко, али се Феникс опет боље сналази па повећава предност на 32:23. У наставку гости ипак на такав стил игре успевају да минимално смање предност на 41:36. Кад су у последњем периоду играчи Феникса нашли начин да играју против таквог начина одбране, успели су и да повећају своју предност и победе са 66:47.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here