ОК Меркур на крају полусезоне Прве војвођанске лиге – Исток на четвртом месту

Биће интересантно на пролеће

Фото: Недељне новине

Одбојкашице „Меркура“ су први део сезоне у Првој војвођанској лиги – Исток завршиле на четвртом месту, са учинком од пет победа и три пораза уз 16 бодова.


Учинак је донекле задовољавајући, имајући у виду да су Паланчанке у првих пет кола имале три пораза. Потом су имале повољнији распоред и први део сезоне су завршиле са четири везане победе.

„Не могу да кажем да сам сто одсто задовољан, јер су и екипе пласиране изнад нас имале пар пораза, каже Дражен Медан, председник ОК „Меркур“ и додаје: „Међутим, ту смо при врху што нам је и био циљ ове сезоне. Морам да кажем дa нисмо требали да изгубимо та три дербија на старту првенства, јер смо прилично искусна екипа у овом такмичењу. Имали смо проблема са играчким кадром, у смислу повреда, болести и одсутности са утакмица. Већи део наше екипе има обавезе на факултету у Новом Саду, тако да их је практично немогуће окупити на једном месту у исто време. Може свашта да се деси у другом делу првенства, јер нам три првопласиране екипе долазе у Бачку Паланку“, прича Медан.

Одбојкашице „Меркура“ неће прекидати рад током зиме, изузев десетак дана за време божићних и новогодишњих празника.

„Нисмо распустили екипу, користимо свако време да тренирамо, управо због старијих играчица које имају обавезе на факултету у Новом Саду. Првенство се наставља већ средином фебруара, тако да ћемо гледати да га што спремнији дочекамо“, додаје Медан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here