Меморијални турнир у стоном тенису „Богдан Капелан 2023.“

Сећање на стонотениску легенду

1259
Фото: Приватна архива

БАЧКА ПАЛАНКА – У бачкопаланачкој Спортској хали „Тиквара“, у суботу, 2. децембра биће одржан 1. Меморијални турнир у стоном тенису „Богдан Капелан 2023.“ На турниру ће учествовати млађе узрасне категорије у женској и мушкој конкуренцији, а по његовом завршетку најуспешнијима ће бити додељене награде и признања.


Један од најбољих бачкопаланачких стонотенисера свих времена, Богдан Капелан рођен је 1945. године. Склоност за игру целулоидном лоптицом испољио је доста рано – још као пионир. Стрпљивим, и изнад свега марљивим и упорним радом, временом је стасао у врхунског играча у тадашњем СТК „Бачка“ из Бачке Паланке. Заједно са Вељом Кљајићем Миомиром Мишковим, „Бачка“ се давне 1967. године пласирала у Прву савезну лигу Југославије. Екипи се касније прикључио и Милорад Јатић. Стонотениском клубу из града на левој обали Дунава, 1969. године, додељено је престижно друштвено признање – Октобарска награда Општине Бачка Паланка.

Своју плодну играчку каријеру, Богдан је наставио у клубу „Јосип Колумбо“ из Ниша. Након повратка из града на Нишави у Бачку Паланку, Богдан каријеру наставља у ондашњем бачкопаланачком клубу „Подунавље“. На жалост, прерана смрт у четрдесетпетој години, онемогућила га је да изузетно успешну играчку каријеру, настави знатно дуже као тренер. Међутим, и поред тога створио је неколико сјајних стонотенисера, Николића, Малбашића, Станојева, Милованова, Жарковаића, Кљајића, Живанова…

У СТК „Тиквара“ годинама су играла Богданова деца, Миљана и Драган. Након завршетка играчке каријере, Миљана и Драган су се посветили раду са млађим категоријама и стварњу нових стонотенисера. Њих двоје су уједно и главни организатори, 1. Меморијалног турнира у стоном тенису „Богдан Капелан 2023.“ Турнир ће окупити младе и перспективне играче, а уједно ће бити сећање на стонотениску легенду – Богдана Капелана.

Меморијални турнир „Богдан Капелан 2023.“ је помогла локална самоуправа, ССО Бачка Паланка, а један од иницијатора одржавања турнира је Милан Фодора. Максималну подршку његови организатори имали су од бројних пријатеља СТК „Тиквара“. Турнир би од наредне године, требао постати традиционалан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here