Милица Грујић освојила злато и сребро на Светском првентству у Шотокан каратеу

Милица Грујић из Деспотова карате тренира од 2017. године

1238
Фото: Приватна архива

На Светском првенству у Шотокан каратеу, које је одржано у грчком граду Халкида, Милица Грујић, каратистикања из Деспотова, освојила је златну медаљу у појединачним борбама и и сребрну са женским тимом.


Милица је такмичење започела другог дана, прво у појединачној категорији кадета од 13 до 15 година, +53кг где било 11 такмичара.

„Борила сам се са Румунком, Бугарком, Молдавкама, у финалу сам се борила против Молдавке. Затим сам се борила у женском тиму где смо прво победили један тим Румуније, у полуфиналу смо победили Бугарску и у финалу смо изгубили од другог тима Румуније. Противници у појединачној категорији, неки су били већ познати, а са некима сам се први пут сусрела“, каже Милица за БАП ВЕСТИ.

Она додаје да је на овом такмичењу имала већу трему него иначе, поготово у финалу, које, каже, није било лако.

„Највећа срећа је била освојити злато знајући да су моја породица, тренер и ближи пријатељи били поносни на мене. Они су такође били и моја највећа подршка, не само што су навијали за мене него и током припрема су увек били ту да ме подижу и мој тата који, кад год је могао тренирао је са мном. У тиму сам била почаствована да мени буде дат тимски пехар“, додала је она.

Милицу ускоро очекује почетак припрема за Европско првенство следеће године у Мађарској и Светско првенство у Словенији. Иначе, она је ђак Медицинске школе у Сомбору „Др Ружица Рип“ и како каже није лако ускладити школу и тренинге, али управо јој тренинзи дају предах од свих проблема.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here