„Лавови БП“ поново у Супер Б лиги

Од следеће сезоне

327

У тек завршеној сезони у оквиру Прве рукометне лиге Војводине, „Лавови БП“ су освојили прво место, па ће се од наредне сезоне такмичити у Супер Б лиги Србије, Север, Центар.


У двадесет две одигране утакмице, наша екипа је остварила биланс од 19 победа, један нерешен резултат и два пораза. Најновији успех бачкопаланачка екипа, остварила је захваљујући пре свега добрим играма током целе сезоне, сјајно вођена од стране тренера Драгана Суџума, али и вредног и преданог рада руководства клуба.

– Током целе сезоне која је иза нас, показали смо један континуитет у игри. Потпуно заслужемо смо освојили титулу првака. Другопласирани састав „Потисје Плетекс“, оставили смо иза себе са четири бода разлике. Уз највећи број освојених бодова у лиги, имали смо и најбољу гол – разлику, што такође говори о томе колико смо били убедљиви. У другом делу сезоне, доживели смо пораз на старту, што је чини се било неко отрежњење, опомена.

– Посебно смо се спремали за ту одлучујућу утакмицу, коју смо одиграли у Ади са домаћом екипом и одиграли смо одлично утакмицу, и још једном показали свима да смо без премца у лиги. У тој утакмици, наша екипа је била на таквом нивоу, на каквом није била током целе сезоне. Сви наши играчи су били сјајно мотивисани и спремни, тако да је наш противник једноставно био онемогућен да оствари победу – истиче Драган Суџум, тренер „Лавова БП“.

Након утакмице у Ади, бачкопаланачка екипа је првенство рутински привела крају и показала свима, да је током протекле сезоне више него заслужено освојила прво место.

– Најважније је било након победе у Ади, да се не опустимо, јер би нас сваки евентуални пораз увео у одређени проблеми довео у питање освајање првог места, што нам је био искључиви циљ у протеклој сезони. Нисмо направили ни један кикс, који би нас на крају вероватно скупо коштао. Радили смо и припремали се да задржимо предност од четири бода од екипе из Аде, на табели, у чему смо и успели.

– Играчи су испоштовали све наше замисли и договоре, па између осталог и због тога смо на крају успели да останемо на челу табеле. У последњем првенственом колу гостовали смо у Темерину, екипи „Младост ТСК“, па нам је било ускраћено да титулу првака прославимо на нашем терену, уз доделу победничког пехара и медаља. Желим на крају да истакнем да је током протекле сезоне, наш играч Алекса Ђурковић био је најбољи стрелац лиге са 198 постигнутих голова – рекао је Драган Суџум.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here