Vladeta Jerotić: Kako prepoznati čoveka čistog srca

751
Izvor: opanak.rs

Po čemu možemo nazreti da je neki čovek čistog srca?


Sve dok smo sami nečisti, a to smo najčešće svi, nekad, na žalost, u toku celog života, neće nam se dati da čistog čoveka uopšte primetimo. Ovakav čovek nam se učini, ne samo običnim, sličnim mnogim drugim ljudima koje susrećemo, već nam se učini i nižim i beznačajnijim od drugih ljudi, nekad nam izgleda smešan (nalik jurodivom), čudan, možemo pomisliti da nije duševno zdrav.

Uveren sam da Bog svakom čoveku, bar nekoliko puta u životu, a nekima i mnogo češće, upriliči susret sa jednim od “trideset šest pravednika”.

 

Ako nismo previše ogrezli u zlu, ako nismo počinili teže grehe zbog kojih se nismo pokajali, svakom drugom čoveku, manje uprljanom grehom, zadrhtaće srce u susretu sa pravednikom Božijim, suze će mu same, ne znajući kako, grunuti na oči, celo biće čoveka obuzeće neka, do tada nepoznata toplina i unutarnje milje.

Ovo su sigurni znaci da je čovek sreo Čoveka, Hrista u drugom čoveku. Neka ne ispušta nikako ovakvu Božiju posetu iz srca, neka zahvaljuje Bogu i neka Ga umoli za nove i uvek nove susrete sa ovakvim Božijim gostom.


Pogledaj: Vladeta Jerotić: Ovo su 2 glavna uzroka zbog kojih se par razvodi!

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here