Кремасте шпагете карбонара: Ово је најбољи рецепт

Карбонара је увек добар избор када желите да за мало времена припремите сочан оброк, преукусан оброк. Рецепт није захтеван и потребно је да у кући имате само неколико намирница, а шпагете сви воле. 


Потребни састојци за припрему карбонара су: 

350g шпагета
150g сланине исецкане на колутове или коцкице
3 јаја
100g пармезана
2 чена белог лука, ситно насецкана
Црни бибер по укусу
Со по укусу
Свежи першун за посипање (опционо)

Упутство:
Скувајте шпагете у великој посуди са кључалом сланом водом према упутству на паковању. Оцедите их када буду ал денте.(не превише куване, мало тврде)

Док се шпагете кувају, ставите сланину на средње јаку ватру у великом тигању. Пропржите је док не постане хрскава. Затим је ставите на папирни убрус да се оцеди вишак масноће и оцедите ту масноћу из тигања.

У великој посуди, умутите жуманца и додајте рендани пармезан, бели лук, црни бибер и прстохват соли. Добро промешајте да се сви састојци сједине.

Сипајте куване и оцеђене шпагете у тигањ са сланином, па добро промешајте како би се шпагете обложиле сланином.

Склоните тигањ с ватре и одмах додајте смесу са јајима и сиром, брзо мешајући како бисте избегли стварање комадића јаја.

Наставите да мешате док се сос не сједини са шпагетама и не постане кремаст. По потреби, додајте мало воде у којој су се кувале шпагете или неутралне павлаке, како бисте постигли жељену текстуру соса.

Послужите шпагете карбонара топле, посуте са још мало ренданог пармезана и свежим першуном, ако желите, а свакако препоручујемо.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here