Naučite da kližete (VIDEO)

3070
BAČKA PALANKA – Na nedavno otvorenom klizalištu u Bačkoj Palanci, sa radom je počela i besplatna škola klizanja, koju pohađa oko stotinu mališana podeljenih u dve grupe.

Inače, deca do 14 godina, ulaz i iznajmljivanje klizaljki u centru grada, plaćaju simboličnih deset, a stariji sto dinara.

Za besplatnu školu klizanja, zainteresovano je dosta, uglavnom najmlađih Bačkopalančana.

„Polaznici uče šta je klizni korak, odnosno kretanje po ledu, moraju da nauče čučanj, kako da skrenu i naravno treba da savladaju zaustavljanje na klizaljkama, to jest kočenje“, navodi instruktorka klizanja Jugoslava Rodić.

O bezbednosti dece na ledu, brinu ekipe Crvenog krsta.

„Dežuramo od 9 do 21 sat. Neka deca znaju da kližu, ali više je onih koji tek uče. Dešava se da padnu, ali odmah se i podignu. Na sreću, do sada nismo imali ozbiljno povređenih“, kaže za Radio-televiziju Vojvodine Vladimir Marić, medicinski tehničar.

„Instruktori klizanja rade od 11 do 13 časova. Klizalište svakog dana poseti više stotina sugrađana. Deca do 14 godina, ulaz i iznajmljivanje klizaljki plaćaju simboličnih deset dinara, a stariji sto“, podseća Milica Naumov, zaposlena na klizalištu.

Besplatna škola klizanja, biće otvorena do kraja februara meseca.

Izvor: RTV

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here