Osumnjičen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca

0
4089

Oteti Goran Cvijetić osumnjičen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i Tomislava Bokana

Novosadska policija je uhapsila Gorana Cvijetića (41) iz Budisave, koji je u ponedeljak uveče otet, jer je osumnjičen za pokušaj ubistva biznismena Nebojše Tubića Žapca (57) 2012. godine i lidera Pokreta „Dinara-Drina-Dunav“ Tomislava Bokana 2013. godine.
Foto: 021.rs

Policija navodi da je prlikom rasvetljavanja svih okolnosti Cvijetićeve otmice, utvrdila da da je osumnjičen za pokušaj ubistva u maju 2012. godine, kada je, kako se sumnja, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, vatrenim oružjem teško ranio pedesetsedmogodišnjaka iz Bačke Palanke, kao i da su utvrdili da je aktivirao ručnu bombu ispod Bokanovog parkiranog automobila u junu 2013. godine. Tom prilikom, lakše je povređeno dvoje prolaznika i oštećeno desetak automobila.

Osumnjičenom, koji je nakon sinoćne otmice smešten u bolnicu zbog teških povreda, nakon hapšenja određen je pritvor do 48 sati.
Oteti Goran Cvijetić osumnjičen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i Tomislava Bokana
Podsetimo, Žabac je ranjen 9. maja 2012.godine dok je sedeo u kafiću „Aleksandar“ na Grbavici. Policija je tada navela da traga za napadačem koji je iz automatskog oružja ispalio rafal u Tubića u trenutku dok je sedeo s prijateljima u bašti kafića-picerije. Pojedini mediji su naveli da su u Tubićevom društvu tada bili i Bojan Matijević, sin vlasnika istoimene mesne industrije, Aleksandar Gajić, sin poznatog investitora Vojislava Gajića i Darko Ćorović, vlasnik „Obuće Metro“.

Automobil Tomislava Bokana je raznet 27. juna 2013. godine na Grbavici kod kafića „Hogar“. Iako je tada dat opis osobe koja je podmetnula bombu, do danas nije bio identifikovan.

O razlozima zbog kojih je Cvijetić pokušao ubistvo Žapca i Bokana za sada nema nagoveštaja, kao i da li su ova dva dela povezana.

Podsetimo da je Cvijetić u ponedeljak uveče otet na Detelinari i da su za to osumnjičeni Božidar Bosnić (51) i Nenad Stević (39), koji su od ranije poznati policiji. Savić je momak Teodore Kaćanski koja je ubijena u atentatu ispred zgrade u kojoj su živeli, a napadač do sada nije identifikovan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here