Odstrelio tri šakala za jedno veče

Bačkopalanački lovac Igor Zolnjan uspeo je za jedno veče da odstreli tri šakala

3830

BAČKA PALANKA: Lovci dobro znaju kakva je napast šakal, životinja koja poslednjih godina pravi ogromnu štetu po lovištima, a iz godine u godinu sve ih je više ne samo u ataru bačkopalanačke opštine.

Iskusni lovci vele da ih nije lako uloviti, jer su oprezni, ali bačkopalanački lovac Igor Zolnjan uspeo je nedavno da za jedno veče odstreli tri šakala.

„Na čeku sam došao oko 19.30 sati i već sa prvim mrakom primetio sam čopor od četiri šakala koji su se pojavili na pokošenoj detelini“, priča novinarima Igor.

„Uz pomoć vabilice koja imitira ranjenog zeca uspeo sam da privučem ceo čopor. Prvog sam promašio, a ostala tri uspeo sam da stignem i da odstrelim. Šakali su odstreljeni karabinom kalibra 3.006 sa optikom. Do sada sam odstrelio 38 šakala.“

Šakali su odstreljeni u na potezu zvanom „Turski breg“ u lovnom reviru Lovačkog društva „Jelen“ u Bačkoj Palanci kojim gazduje Lovačko udruženje „Palanka – Mladenovo“.

Stručnjaci kažu da je šakal blizak kojotu i spada u grupu svejeda, lovi male do srednje životinje, sisare, ptice i gmazove. Lovi pred zoru ili pred veče, a tamo gde njega ima puno malo je zečeva, fazana, jarebica, prepelica… Lovci kažu da se toliko namnožio da ugrožava čak i lisice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here