Bojana: Meni je ovo priznanje najlepša potvrda za moj rad!

1284

BAČKA PALANKA: U okviru 53. po redu akcije „Biramo sportistu godine“ u organizaciji sportske redakcije „Nedeljnih novina“, i ove godine izabrani su najbolji sportisti opštine Bačka Palanka za 2017. godinu.


Priznanje za najbolju sportistkinju Opštine Bačka Palanka za 2017. godinu dobila je državna reprezentativka i karatistkinja Tikvare

Bojana Mladežić

Bojana Mladežić

Najbolja bačkopalanačka i svakako jedna od najkvalitetnijih srpskih karatistkinja je rođena 1996. godine, a karateom se bavi petnaest godina. Standardni je član reprezentacije Srbije u izvođenju kata. Prošle godine je suvereno osvajala prva mesta na domaćim takmičenjima, Kupu Vojvodine za seniorke, seniorskom Kupu Srbije, kao i na prvenstvima Vojvodine i Srbije za seniore. Na međunarodnoj sceni je ova karatistkinja bila prva u katama pojedinačno na Balkanskom seniorskom prvenstvu, druga na Evropskom prvenstvu u konkurenciji mlađih seniorki, dok je u sastavu kata tima Srbije na istom takmičenju osvojila bronzano odličje. Nastupala je i na međunarodnim turnirima „Gran priju“ u Samoboru, u Hrvatskoj gde je u seniorskoj konkurenciji bila treća, dok je na turniru „50 godina karatea u Makedoniji“ u Skoplju bila druga.


INTERVJU SA BOJANOM MLADEŽIĆ

Kada smo danas stupili u kontakt sa Bojanom, bila na putu za Tursku gde je u Instambulu očekuju takmičenja na Prvenstvu Balkana za seniore. Veoma radosna ostvarenim priznanjem u svom gradu za BAP VESTI je izjavila:

„Priznanje za najbolju sportiskinju sam potajno očekivala, znajući da imam rezultat koji to opravdava, a to je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Bez lažne skromnosti, meni je ovo priznanje jedno od najlepših, jer se sreća najlepše deli među svojim sugrađanima. Ovo priznanje mi daje potvrdu da ono što radimo moj tim i ja je dobro, a takođe mi daje motive i za naredna takmičenja.

Mladim bačkopalanačkim sportistima bih poručila da vredno rade, da budu uporni, da vole to što rade, da budu istrajni, jer se sve sklopi i pretopi u rezultat i neprocenjivu sreću, a ono sto je najbitnije je da nikada ne posumnjaju u sebe i ne odustanu.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here