Tribina „Niko nije sam“ u Baču

346

BAČ: Tribina u okviru projekta „Niste sami”, održana je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Baču.


Kampanja u okviru ovog projekta lane je pokrenuta pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a, s ciljem da se prevaziđu predrasude prema osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Tribinu je otvorila Svetlana Prodanović, direktorka Centra za socijalni rad, ističući važnost uključivanja svih činilaca koji doprinose kvalitetnijoj svakodnevnici osoba sa posebnim potrebama. Predsednik opštine Bač Borislav Antonić naglasio da lokalna samouprava prepoznaje značaj ove tematike, te da su pitanja socijalne zaštite u vrhu lestvice prioriteta i delovanja. U ime Društva za borbu protiv dijabetesa, govorila je Nada Kerkez, a prisutnima se obratio predsednik Društva neurologa dr Ranko Raičević.

[wonderplugin_slider id=117]

 

U panel diskusiji o ličnim iskustvima i svakodnevnim problemima sa kojima se susreću govorili su: mladi naučnik, potpuno slep, apsolvent Fakulteta političkih nauka Slobodan Brkić, majka devojke sa autizmom, pozorišni producent Natalija Lazić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, koja se poslednjih nekoliko godina uspešno bori sa bipolarnim poremećajem Bojana Božić, stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić Ranković i predstavnica SOS Centra „Srce” Helena Papuga. Tokom godine ovakve tribine biće održane u 12 gradova širom Srbije.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here