Vidovdanske svečanosti u Magliću

473

Protekog vikenda u Magliću su održane Vidovdanske svečanosti. Poseban jubilej je obeležen ove 2019. godine, a to je 70 godina od naseljavanja Maglića srpskim stanovništvom.


Brojne manifestacije verskog, kulturnog i sportskog karaktera su činile program izuzetno bogatim. Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Isihije služio je sa sveštenstvom večernju službu. Na kraju večernje službe Vladika Isihije je blagoslovio slavski kolač i koljivo, pozdravio sve i čestitao slavu Vidovdan.

Izuzetno bogat program je priređen za najmlađe stanovnike Maglića, kao i za sve posetioce. Pripadnici žandarmerije su vršili promociju svoje jedinice. Udruženje za negovanje srednjevekovne kulture i tradicije „Crveni Gavranovi“, pokušali su da dočaraju građanima kako je sve to izgledalo u prošlosti a ekipa TIM animatora provela je popodne sa našim najmlađim stanovnicima.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Veliko učešće su uzela i udruženja iz Maglića, Udruženje žena Maglića, Udruženje penzionera, LD „Fazan“, USR „Ribolovac“, Asocijacija biciklista „VihorMG“. Kao i svake godine, najveći aplauz otišao je Kulturno umetničkom društvu „Đura Jakšić“ iz Maglića za predivan koncert u centru Maglića. Sportsku notu ovogodišnjim Vidovdanskim svečanostima dao je i FK Maglić organizacijom Vidovdanskog turnira u fudbalu. Potpisan je i sporazum o saradnji između FK Rudar iz Kosovske Mitrovice i FK Maglić iz Maglića. Deluje da su upravo proteklog vikenda svi putevi vodili u Maglić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here