Veliki požar u Despototvu na imanju Ajduka

1
8575

DESPOTOVO: U četvrtak (08.08.) oko 11h i 40 min izbio je požar u Despotovu, na adresi Živojina Mišića 39, na kojoj je porodično imanje Miloša Ajduka. Požar je zahvatio halu u kojoj su bile smeštene poljoprivredne mašine i ubrzo se proširio na skladište kukuruza.

 

Veoma brzo su reagovale vatrogasne jedinice iz DVD „Despotovo“ i jedinica iz Bačke Palanke i lokalizovale požar. Međutim, šteta je izuzetno visoka jer su izgorele vredne poljoprivredne mašine i skladište. Po slobodnim procenama šteta iznosi oko 200.000 EUR.

 

 

 

1 KOMENTAR

  1. Želeo bih da dodam još koju reč, a nekako se osećam i dužan prema svim kolegama i saborcima u borbi protiv požara. Svako spominjanje dobrovoljnih vatrogasaca i njihovih društava daje još više elana u nastavljanju aktivnosti. Ovo je ujedno i molba urednicima tekstova da posvete više pažnje dobrovoljnim vatrogasnim društvima.
    Po izbijanju požara prvi su na lice mesta stigli dvd Despotovo sa dva vozila , ubrzo su stigli članovi dvd Pivnice sa dva vozila, pvsj Bačka Palanka sa dva vozila, dvd Silbaš sa jednim vozilom, pvsj Vrbas sa jednim vozilom i pvsj Novi Sad sa jednim vozilom. Dostava vode je vršena sa pet traktorskih cisterni porodice Ajduk. Podršku je pružila i policija . U gašenju požara je učestvovalo preko 40 vatrogasaca od kojih je veći broj bio iz dobrovoljnih društava. Vreme potrebno da pvsj jedinica iz Bačke Palanke dođe do najudaljenijih sela naše opštine je 30-50 minuta. Iz tog razloga prvu liniju odbrane od požara čine članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u skladu sa mogućnostima i opremom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here