„Koreni“ čuvaju našu tradiciju

2684

„Koreni“ dovode 14 KUD-ova iz cele Srbije

U subotu, 1. aprila, sa početkom u 18 časova, u sali Gradskog bioskopa u Bačkoj Palanci biće održan koncert Veterana UK „Koreni“. Ovo je prva manifestacija KUD-a „Koreni“ koja se organizuje u našoj opštini.

Ideja manifestacije je pre svega da se očuva tradicija sa naših prostora kroz narodnu pesmu i igru, a samim tim i da se prikaže sugrađanima dosadašnji rad i trud KUD-a. Manifestacija nije takmičarskog  karaktera već ima za cilj očuvanje i negovanje narodne baštine i kulturnih vrednosti ovog dela Balkana.

Na ovom koncertu će učestvovati više od 300 učesnika i 14 KUD-ova iz cele Srbije.

Učesnici manifestacije su: „Iskon“ – Šimanovci,“Rudar“ – Rudovci, „Abrašević“- Šabac, „Neven“ Aleksa Šantic, „Sveti Sava“ – Kać, „Sloboda“ – Rumenka, „Opanak“ – Beograd, KUD „Dunav“ – Apatin, Etno udruženje „Zavičaj“ – Zlakusa, „Ravangrad “ – Sombor, „Borisav Bora Stanković“ – Karavukovo, „Riznica“ – Kraljevo, Veterani Zlatibora „Zlatibor“, Etno-udruzenje „Djurdjic“ – Ratkovo.

KUD „Koreni“
„Ovom manifestacijom će se i turistički promovisati Bačka Palanka, jer će učesnici koji dolaze u naš grad će ujedno i obilaziti njegove lepote. Mi ćemo dati sve od sebe da ih ugostimo na najbolji mogući način i predstavimo Bačku Palanku na najbolje što možemo. Zahvaljujem se Opštini Bačka Palanka na podršci i Turističkoj organizaciji Bačke Palanke na nesebičnoj pomoći“, kaže Dijana Zimonja, predsednik i umetnički rukovodilac KUD-a „Koreni“.
„KUD „Koreni“ će imati prezentaciju raznorazne nošnje kojim će predstaviti tradicionalno odevanje iz svih krajeva Srbije, a i Crne Gore. Naš KUD će se predstaviti Vlaškim igrama“, ističe Dijana.

 

Pročitaj više: UDRUŽENJE FOLKLORA „KORENI“ „U SRCU SREMA“

                   „Koreni“ po drugi put na međunarodnom festivalu

                  „Koreni“ nas predstavili i u Kraljevu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here