Pristupi u radu sa decom sa problemima u ponašanju

993

BAČKA PALANKA: Proteklih godina škola „Heroj Pinki“ je organizovala četiri stručne tribine gde se govorilo o raznim problemima dece sa smetnjama u razvoju. Cilj ovih tribina je bio da se kroz stručne teme, primerima iz prekse stručnjaka koji rade u školi, kao i konkternim savetima pomogne kako roditeljima tako i svima koji rade sa takvom decom.

Jedan od problema koji se javlja kod dece je i poremećaj u ponašanju, o čemu će i biti reči na ovogodišnjoj, petoj po redu stručnoj tribini. Tribina pod nazivom „PRISTUPI U RADU SA DECOM SA PROBLEMIMA U PONAŠANjU“ će se održati u Gradskoj biblioteci u Bačkoj Palanci, 29. novembra sa početkom u 17 časova.

Izlagači su:

  • Dijana Vila – defektolog somatoped (direktor škole) – „Organizacija rada
    u OŠ „Heroj Pinki“ kao preduslov kvalitetnog odgovora na pojavu poremećaja u ponašanju“;
  • Branislav Žarković – defektolog specijalni pedagog – „Program prevencije i modifikacije problema u ponašanju“;
  • Slavica Dukić – psiholog –  „Poremećaji ponašanja“;
  • Anđela Duvnjak – defektolog oligofrenolog – „Problematična ponašanja kod osoba sa poteškoćama iz spektra autizma“.

Kroz stručna izlaganja prisutni će moći da se upoznaju sa time koliko je važna dobra organizacija rada u školi kao preduslov za kvalitetan odgovor kada se kod učenika uoče poremećaji u ponašanju. Biće predstavljen i program rada sa decom koja pokazuju probleme u ponašanju, odnosno socijalnom funkcionisanju. Govoriće se i o glavnim karakteristikama poremećaja ponašanja kao i kako adekvatno reagovati na pojavu istih.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here