Ljubavni slučaj predsednika opštine: Nema unapređenja, bez ’ebanja!

2383

Pročitam danas da je protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zvanog Jutka podneta krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom Marije Lukić koja je dve godine radila kao njegova sekretarica.


Pogledam fotografiju Jutke iz radoznalosti. Čovek u zrelim godinama, oprane kose sa ćarlijavim šiškicama palim na čelo, sa nekim tugaljivim oborenim očima, jedno oborenije nego drugo, izbrijan, u beloj košulji i sakou broj manjim, sa kravatom malo pobeglom u jednu stranu. Tačno da se čovek sažali.

Zapravo, nakon svega pročitanog, shvatila sam da imam nekoliko dobrih razloga da ga žalim.

Autor teksta: Jovana Kešanski

Prvo, čovek je zbog svog položaja i mogućnosti da nekog pogura u poslu ili sa njega makne, dve godine seksualno uznemiravao i ucenjivao svoju sekretaricu, obećavajući joj napredovanje. Jednom ju je navodno na silu poljubio u usta.

Drugo, poput pravog šonje pretio joj je batinašima, vezama u policiji i tužilaštvu ukoliko ga prijavi.

Treće, poruke koje joj je slao sms-om (izvor Blic), pokazuju svoju jadnost prvog čoveka opštine Brus, kao i zapanjujuću nepismenost karakterističnu za većinu ljudi koji se, nažalost, nalaze na rukovodećim mestima u opštinama, državnim preduzećima, upravama (nesumnjam, nebaš, neželkaš, neljubakaš, nemogu…)

„Ljubkam, želakammmmm te srceeeee Kad ćemo se volkatiiiiii veććććć 2 god prođoše većććć“

„Izvini što sam te malo ljubio danas malo nasilno mimo tvoje želje i volje Neću više Glupo je što ovo radim jednostrano?“

Kada mu je Marija poslala poruku „A unapređenja nema bez jebanja, izgleda“. Jutke je odgovorio „Za neke nemaaa A za neke imaaaa“.

Foto: Screenshot

Četvrti razlog za žaljenje ovog čoveka pronašla sam u njegovom savetu sekretarici da ako joj danas-sutra neki privatnik bude zbog posla tražio seks, prihvati oberučke, da bi on sigurno prihvatio da je žensko. Ovim „velikodušnim savetom“ sve žene je sveo na njihov polni organ i „lakoću“ njegovog davanja i baratanja njime.

Marija je, kako se navodi, zbog nemogućnosti da više trpi psihički pritisak sve poruke postavila na svoj fejsbuk profil, nakon čega su usledile pretnje.

„U gradu su me presreli njegovi ljudi, seli smo u restoran da porazgovaramo o svemu, pretili su mi i rekli da moram da obrišem sve što sam postavila na fejsbuk, da napišem da je sve objavljeno netačno i da ne pomišljam da podnesem krivičnu prijavu. Morala sam to da uradim“, rekla je Marija za Blic. Međutim, čitav razgovor u restoranu su čuli gosti koji su sve prijavili policiji. Marija je sutradan, 8. marta, pozvana u Upravu kriminalističke policije u Brusu da da izjavu. Od tog dana Marija ne izlazi na ulicu, nije više u svom stanu, plaši se za svoju i bezbednost svoje dece koja od tada ne idu u školu.

Jutke je sve negirao, navodeći da je taj telefon stajao u stranci (SNS) na punjaču i da je Marija sama sebi slala poruke, da je reč o problematičnoj osobi koja je tražila unapređenje i da je zapravo ona njega ucenjivala, tražeći pet, deset hiljada evra. Najavio je krivičnu prijavu protiv nje.

Dok se ne dokaže tačnost Marijinih navoda, neko će stati na njenu stranu, nazivajući prvog čoveka Brusa „manijakom“ koji je na grozan način koristio položaj, dok će biti i onih koji će ga braniti, navodeći da mu je Marija sigurno prkosila odevanjem, oblačeći kratke suknje i bluze sa dubokim dekolteom, da je možda flertovala sa njim, odlazila na poslovne ručkove, kikotala se nad jagnjetinom koja se puši sa restoranskih ovala, nadvijala se pohotno nad stolom kada mu donosi kafu i ratluk.

Ono čemu nije data ni mrva pažnje u medijima, iako su uredno preneli skrinšotove njihove prepiske jeste Marijina poruka u kojoj ona traži da joj predsednik opštine „zaposli sestru“ i podseća ga na to u nekoliko navrata, iako joj se on vrlo slobodno obraća sa srce, volim te, ti si kvalitet, želakammm te, a ti mene…

Šta god da se dokaže kao istina, ono što se, ovog trenutka, ne mora dokazivati je činjenica da u Srbiji partijska zapošljavanja itekako žive, što je izgleda i Marija znala, pa je umesto „teraj se bre u pičku materinu“ (na primer), Jutki pokušavala fino dati do znanja da ona nije zainteresovana da se ljubaka sa njim, ali bi bilo lepo da proba da joj zaposli sestru.

Čekamo razvoj događaja. Do tada, vrlo je jasno da se u Srbiji sve vrti oko ‘ebanja, posebno onog u mozak.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here