Održano okružno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ u Silbašu

1198

SILBAŠ: Osnovna škola „Braća Novakov“, uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja bačkopalanačke opštine i AMSS, bila je domaćin okružnog takmičenja osnovaca u akciji „Šta znaš o saobraćaju“.


Na ovom takmičenju koje se sastojalo iz teoretskog i praktičnog dela, vožnje bicikla na poligonu, učestvovali su đaci koji su pobedili na opštinskim takmičenjima, uključujući i Grad Novi Sad.

Posle sabiranja bodova osvojenih na testovima iz poznavanja saobraćajnih propisa i znakova, kao i vožnje bicikla na „poligonu spretnosti“ ubedljivo su pobedili učenici Osnovne škole „20. oktobar“ iz Vrbasa koji će u pojedinačnoj konkurenciji, a u sve četiri kategorije predstavljati Južnobački okrug na Republičkom takmičenju „Šta znaš u saobraćaju“ koje će se krajem maja održati u Beogradu.

[wonderplugin_slider id=21]

 

U kategoriji B grupa za dečake prvo mesto osvojio je Miloš Husar (Vrbas), drugi je bio njegov drug iz škole Nikola Vujović, a treće mesto osvojio je Filip Jonaš iz novosadske OŠ „Jovan Daničić“. U kategoriji B grupa za devojčice prvo mesto osvojila je Teodora Despotović (Vrbas), druga je bila njena školska drugarica Olga Delibašić, a treće Lana Graovac, iz Obrovca.

U kategoriji C najbolji je bio Vukašin Vujović (Vrbas), drugo mesto pripalo je Milanu Ćurčiću učeniku OŠ „Ivan Gundulić“ iz Novog Sada, a treće mesto osvojio je Darko Cinkocki iz Bačke Palanke. U kategoriji C kod devojčica najbolja je bila Katarina Kojović iz Vrbasa, druga je bila njena školska drugarica Anastasija Babović, dok je treće mesto osvojila Bojana Marcikić iz Bačke Palanke.

Milorad Paripović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja bačkopalanačke opštine i Đoka Milić, direktor OŠ „Braća Novakov“, koji je uspešno vodio takmičenje, saopštili su da su se na Republičko takmičenje „Šta znaš u saobraćaju“, a reč je o pojedinačnom takmičenju, plasirali: Miloš Husar, Teodora Despotović, Vukašin Vujović i Katarina Kojović svi iz OŠ „20. oktobar“ iz Vrbasa, a ta škola je i ekipni pobednik okružnog takmičenja u Silbašu, za šta velike zasluge, svakako ima i njihov profesor Slavoljub Kolašinac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here