Пријаве деце за упис у вртић почињу у понедељак (04.04.)

Обавештење Предшколске установе "Младост" Бачка Паланка

712
Фото: Pixabay

Бачкопаланачка Предшколска установа „Младост“ обавештава грађане да ће установа организовати прикупљање уписне документације за све оне који желе да конкуришу за место у вртићима ове установе у наредној радној години (2022/23).


Прикупљање уписне документације ће бити организовано у централној згради (улица Југословенске Армије бр 18), у кабинету за информатику, сваког радног дана од 8 до 14 часова, у периоду од 04.04.2022. до 15.04.2022. Сви они који до 15.04.2022. не комплетирају уписну документацију неће ући у систем бодовања и рангирања за упис за 2022/2023.

Родитељи који су електронским путем преко апликације е-вртић поднели пријаву за упис треба да доставе још и Потврду од педијатра о здравствениј способности детета (не старија од 6 месеци).

Родитељи који су претходних година поднели захтев за упис деце са комплетном документацијом (додељена им је шифра), треба да доставе још и нову Потврду од педијатра о здравственој способности детета (не старија од 6 месеци) и Уверење о запослењу родитеља (или потврду службе за запошљавање уколико нису запослени) само у случају да је дошло до промене што се тиче статуса запослености родитеља.

Родитељи који су раније поднели захтев за упис деце на целодневни боравак али нису донели комплетну дикументацију (није им додељена шифра), или сада желе да га поднесу, за наредну радну годину, потребно је да донесу следећу документацију:

  • Потврда о запослењу за оба родитеља (не старија од 6 месеци), уколико нису запослени донети потврду службе за запошљавање)
  • Фотокопија извода из матичне књиге рођених (за дете)
  • Потврда од педијатра о здравствениј способности детета (не старија од 6 месеци)

Родитељи који желе да поднесу захтев за упис деце за ППГ на полудневном боравку (вртићи „Свети Сава“ и „Невен“) потребно је да донесу следећу документацију:

  • Фотокопија извода из матичне књиге рођених (за дете)
  • Потврда од педијатра о здравствениј способности детета (не старија од 6 месеци)

За децу која већ користе услуге ПУ „Младост“ није потребно поново подносити захтев за упис за наредну радну годину.

Родитељи чија је дете 3. или 4. по реду рођења потребно је да донесу следећу документацију:

  • Фотокопију личне карте мајке (или очитане и одштампане податке са ЛК уколико је чипована)
  • Фотокопије извода из матичне књиге рођених (за сву децу у породици)
  • Доказ о пребивалишту за мајку и за дете за које се подноси пријава (не за сву децу у породици)
  • Потврда од педијатра о здравствениј способности детета (не старија од 6 месеци)

Родитељи који желе да остваре право приоритетног уписа по неком од основа (самохрани родитељ, дете са сметњама у развоју, дете из материјално угрожених породица) потребно је да донесу следећу документацију:

  • Фотокопију личне карте једног од родитеља (или очитане и одштампане податке са ЛК уколико је чипована)
  • Фотокопије извода из матичне књиге рођених (за дете)
  • Доказ о пребивалишту за дете за које се подноси пријава
  • Документ којим се доказује статус детета (Решење центра за социјални рад, лекарска документација, извод из МКУ и сл. у зависности од тога у коју категорију приоритета дете спада)
  • Потврда од педијатра о здравствениј способности детета (не старија од 6 месеци)

Сва питања у вези уписа деце у нашу установу можете послати на следећу мејл адресу: [email protected]

Подношење захтева за упис деце електронским путем

Будући корисници услуга ПУ „Младост“ могу електронски да пријаве децу за упис у предшколску установу у Бачкој Паланци. Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем онлајн обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају.

Информације битне за кориснике ове услуге:

Овој апликацији ће се приступати путем линка који ће бити објављен на интернет страници ПУ „Младост“ или директним приступом на портал еУправа (euprava.gov.rs)

Детаљнија упутства за коришћење ове апликацији можете прочитати на порталу еВртић (euprava.gov.rs/eVrtic_kako).

Родитељи (старатељи) који су раније поднели захтев за упис у папирној форми не треба да поново подносе захтев електронским путем.

Приликом онлајн подношење захтева за упис деце родитељи не треба да прибављају извод из МКР за децу као и уверење о запослењу (једини документ у папирној форми који ће морати да доставе је потврда од педијатра).

За децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, и др. Предшколска установа није у могућности да прихвати пријаву електронским путем јер је неопходно доставити документацију којом се доказује наведено.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here