Brucoški vodič kroz Beograd

423

Svake godine veliki broj maturanata istražuje fakultete kako bi se opredelili na kom će da studiraju. Iako se roditeljima to ne čini kao bitan faktor, veliki broj budućih brucoša gleda i na ponudu grada u kom će možda provesti najlepše studentske dane. Dok su nekima bitne cene studiranja i života u gradu, ima i onih koji se vode ponudom koju grad pruža i zamišljaju sebe kako krstare ulicama i uživaju u svemu što ih čeka iza narednog ugla. Beograd je upravo takav grad, onaj koji vas iznova iznenađuje svojom ponudom i svime što možete da radite dok studirate. Kako postaje omiljena destinacija svim brucošima koji nakon fakulteta ostaju u njemu, ovaj grad ima preveliku ponudu koja može da olakša studentske dane i učini ih zanimljivijima.

Brucošijade kao nigde

Samim tim što ima više fakulteta i lokala, Beograd ima i više brucoških žurki koje su poznate u celoj državi. Nebitno koji fakultet ste upisali, stopićete se sa hiljadu drugih studenata koji su takođe brucoši i žele da se provedu pre prvih neprospavanih jutara zbog učenja. Ono što je dobro sa ovom velikom ponudom jeste to što postoji i veliki broj tematskih brucošijada koje su zanimljive svima koji nisu imali prilike da se do tada susretnu sa ovakvim tipom žurke.

Pozorišta i bioskopi

Ukoliko idealno veče zamišljate kao prepuštanje najnovijim predstavama ili filmovima, ne postoji bolje mesto od glavnog grada koji ima vrlo bogatu ponudu. Svake večeri ćete biti u prilici da provedete vreme gledajući neku novu predstavu i uživate u njoj bilo koji žanr da volite. Bićete u prilici da gledate glumce sa malih ekrana u skroz drugačijem okruženju i doživite ih na novi način. Pored toga, bioskopski repertoar je bogat premijerama koje se uvek prvo prikazuju u prestonici pre no što dođu u ostale bioskope.

Unapređivanje znanja

Veliki broj brucoša iskoristi ovaj period za učenje novih stvari pored fakultetskih obaveza. Jedna od takvih stvari je i kurs u školi stranih jezika koja nudi kvalitetno učenje engleskog jezika.

Mnogi studenti uviđaju prednost boravka u velikom gradu koji im nudi ovakve mogućnosti i iskoriste ga za usavršavanje jezičkih veština kako bi olakšali sebi traženje posla ili pronašli priliku za planiranje studiranja u inostranstvu. Imaćete priliku da upoznate ljude i proširite svoja poznanstva što može da bude od koristi u velikom gradu.

Šetnja kroz istoriju

Iako na prvu loptu ovo možda ne zvuči zanimljivo, Beograd poseduje brojna mesta koja su bitna za nacionalnu istoriju i koja vam mogu biti zanimljiva za istraživanje. Posvetite nekoliko dana šetnji kroz najbitnije spomenike naše države i ubrzo ćete shvatiti da je Beograd mnogo više od prestonice i da postoji dosta stvari koje niste znali, a mogu vam biti korisne ili zanimljive. Takođe, ovo može biti i lepa šetnja kada vas neko od porodice ili prijatelja poseti kako biste iskoristili vreme da pokažete.

Noćni život

Ponuda koju glavni grad ima je postala planetarno poznata i razlog je zašto ljudi širom sveta biraju da dođu i iskuse noćni život Beograda.

Iskoristite studentske dane da se uverite u ovaj status i pronađite svoje omiljeno mesto u gradu. Bez obzira na muziku koju slušate, sigurno ćete pronaći veliki broj mesta koje organizuju odlične svirke kako biste bili sigurni da je odličan provod zagarantovan. Mnogi studenti ovo navode kao najbolje provode u svom životu i odatle nose najlepše uspomene.

Iskoristite brucoške dane i provedite vreme upoznavajući grad i radeći na sebi time što ćete pronaći sadržaj koji će vam ispunjavati slobodno vreme. Ovo je vreme kojeg ćete se najviše sećati tokom celog života te ga učinite nezaboravnim i potrudite se da pronađete ravnotežu između obaveza na fakultetu i slobodnog vremena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here