„Бачка Паланка добила свој први кружни ток!“

Глас грађана!

6038

Последњих деценија у многим насељеним местима у овом делу Бачке изградили су се кружни токови, превасходно са намером повећања безбедности учесника у саобраћају и смањењу гужви на фреквентним раскрсницама. У већим градовима попут Новог Сада изграђено је на десетине кружних токова, али и мања места попут Ветерника и Бегеча добили су своје кружне токове.

Кружни ток у Бачкој Паланци чека од 2018. године

Измене плана детаљне регулације Обровачког пута у Бачкој Паланци, донете су још у априлу 2018. годинекао покушај проналажења најбољег решења за овај део града у виду кружне раскрснице која сублимира више улица. Ипак, до данашњег дана овај кружни ток није изграђен тако да је та раскрница (код маркета ИДЕА) и даље једна од најопаснијих раскрсница у Бачкој Паланци. Како се могло чути у круговима оних који су се бавили овом проблематиком план је направљен и преко приватних парцела и постојао је проблем око откупа земљишта. Ту се и стало са решењем проблема најопасније раскрнице у Бачкој Паланци.

Извод из Плана детаљне регулације

Е, сад да откријемо и где се налази кружни ток са насловне фотографије.

Фотографију са коментаром „Бачка Паланка добила свој први кружни ток“ послао нам је један од наших верних пратилаца а усликана је на ткз. Парошком путу. Парошки пут се налази у продужетку Шафарикове улице, према северу и ради се о пољском путу. Пут су направили из ЈП „Војводинашуме“ како би се камиони који износе дрва из Багремаре могла мимоићи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here