Крените! Бар нам мало олакшате тај ТЕШКИ КРСТ који носимо на леђима!

Један од родитеља окупљених око Удружења МНРО из Бачке Паланке, незадовољан обећаним, а незапочетим радовима на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју, обратио се јавности преко социјалних мрежа.

Раде Сердар, један од родитеља детета које је члан Друштва за ментално недовољно развијене особе у Бачкој Палнци, незадовољан обећаним, а незапочетим радовима на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју, обратио се јавности преко социјалних мрежа. Ми његово обраћање преносимо у целости.


„Молим грађане Бачке Паланке и шире заједнице да са пажњом прочитају овај текст и о томе дају свој суд!

– Моја ћерка Даца има 27 год. и она је дете са сметњама у развоју, борим се као родитељ, преко 15 година, да се изгради ДНЕВНИ БОРАВАК за њу и 75 (евидентиране деце, а има их незванично преко 110) у општини Бачка Паланка. Прошле године смо се коначно охрабрили и изашли на улицу, затраживши своја права, позивајући народ да нас својим потписима подрже. И председник државе је упознат са транспарентом који смо раширили (И ОЗНАЧИО КАО ПРИОРИТЕТ У РЕШАВАЊУ).

7.029 потписа или угрубо, 40 % пунолетних грађана Бачке Палаке нас је тада безрезервно подржало. Тражили смо Багремару, али су се увек проналазили разлози да нас културно и „аргументовано“ удаље од ње. Кажу по плану није у насељеном месту, па не може (једна седница, дигнете руке и усвојите нови регулациони план и проширите за тих 100 метара), Војска и полиција имају ингеренцију над објектом (Ми зовемо представнике војске и полиције, људи дођу и врате објекат у власништво општине Бачка Паланка). Кажу опет не може.

Шта сад? Нема довољно киловата струје, треба нов трафо (а сад чујем да се прави нов трафо, али за друге потребе). После не може због цвећа (кукурјака). Сада кад смо одустали од Багремаре, видим све може. Педесет изговора је било само да нас скрајну, нисмо добро дошли на Багремару, то је било очигледно. Криви смо и ми родитељи јер нисмо били јединствени и сложни да истрајемо.

Понуђена нам је зграда Месне заједнице Братство и ОБЕЋАНО ДА ПОЧИЊЕ ГРАДЊА У МАРТУ 2023 године. Почели смо да верујемо, добили и Октобарску награду (вероватно да нам се мало замажу очи), па добили просторије на привремено коришћење (30 м2 да се окупљамо у МЗ Дунав), паказали нам план (нацртан). А упознат сам да МНОГО планова има у Бачкој Паланци (регатна стаза, преуређење центра града, позориште, кружни ток код Идеје и др.) а да деценијама осим плана није ништа урађено.

АПЕЛУЈЕМ НА ГРАДСКУ ВЛАСТ, да коначно крену од нуле, покажу мало саосећања, јер је то јако тешко показати нама који ходамо у ТИМ Ципелама, колико је тешко бити грађанин другог РЕДА, да нам бар мало олакшају тај ТЕШКИ КРСТ који носимо на леђима. Не мој као појединца већ су у питању многобројне породице.

ИСТЕКЛО ВАМ ЈЕ ВРЕМЕ ГОСПОДО, МИСЛИМ ДА ЈЕ КРАЈЊЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ВИШЕ НЕ ЛАЖЕМО ВЕЋ ДА КРЕНЕМО НЕШТО ДА РАДИМО. ЗА ДОБРО СВИХ НАС КОЈИ ЖИВИМО У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА.

Пс.
ПОЗИВАМ СВЕ РОДИТЕЉЕ КОЈИ ИМАЈУ ДЕТЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ КАО И ГРАЂАНЕ ДОБРЕ ВОЉЕ, ДА ПОДЕЛЕ ОВАЈ ПОСТ ТЈ. ДА НАС ПОДРЖЕ У ОВОЈ ТЕШКОЈ И БЕСПОШТЕДНОЈ БОРБИ ДАВИДА И ГОЛИЈАТА, ДА КОНАЧНО НАША ДЕЦА ДОБИЈУ КУТАК У КОМЕ ЋЕ БИТИ СРЕЋНИ, ХВАЛА ВАМ СВИМА УНАПРЕД!


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here