Iz čerge u stanove (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama, radovi bi trebali početi na proleće naredne godine.

BAČKA PALANKA – Pedeset stanovnika romskog naselja Čerga u Bačkoj Palanci, do kraja sledeće godine useliće se u nove stanove, čiju izgradnju finansira Evropska unija. Naselje će imati kompletnu infastrukturu, put, vodu, struju, kanalizaciju što sada nije slučaj.

Stanovnici romskog naselja Čerga, godinama žive u nehumanim uslovima, ispod civilizacijskog minimuma. Nemaju struje, vodu, kupatilo, boje se zaraze. Navode da se godinama samo priča o renoviranju naselja, a ništa se ne radi.

Finansijska sredstva u iznosu od 800 hiljada evra, obezbeđena su iz fondova Evropske unije. Kako RTV nezvanično saznaje, radovi na rekonstrukciji naselja Čerga u Bačkoj Palanci, trebalo bi da počnu na proleće naredne godine.

“Trudili smo se da kuće budu što ekonomičnije, energetski efikasne i izdržljive, da dugo traju. Sačuvali smo postojeće objekte, treba da se obavi proces ozakonjenja tojest da se legalizuju, tako da će i one eventualno biti sanirane. Kolege rade projekte infrastrukture, puta, javne rasvete… Plan je da se preuredi kompletan prostor“, navodi arhitekta Radoslav Karanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here