МУП расписао конкурс за 300 ватрогасаца, од тога два у Бачкој Паланци

Министарство унутрашњих послова позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс

Извор: БАП ВЕСТИ, архива

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 300 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица на који се заинтересовани могу пријавити закључно са 10. новембром.


Право учешћа на конкурсу има лице које је држављанин Републике Србије, најмање годину дана има пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс, до дана закључења конкурса, нема мање од 19, а више од 30 година старости до дана закључења конкурса, има завршено средње образовање и васпитање, не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова, поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Ц“ категорије, испуњава посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности.

Право учешћа на конкурсу има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б“ категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да возачки испит положи у року од 18 месеци од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Избор кандидата за полазнике курса за основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица спроводи комисија коју именује министар унутрашњих послова.

Пријава на конкурс са документацијом подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, у року од 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу Политика.

Детаље конкурса и списак потребне документације погледајте ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here