Дан пешачења у Бачкој Паланци

Рекреативна шетња на насипу поред Дунава

БАЧКА ПАЛАНКА – У огранизацији ПСД “РАВНИЧАР” Бачка Паланка и Планинарског савеза Србије, у Бачкој Паланци биће одржана манифестација „Дан пешачења“, у суботу 23. септембра под слоганом Роса „Корак ближе здрављу!“


Рекреативна шетња ће се одржати на насипу поред Дунава. Почетак шетње заказан је у 09:00 часова са местом окупљања код споменика одбране од поплава на Тиквари. Стаза која је планирана да се пређе је насипом до језера „Багер“.

Манифестација и кампања “Дан пешачења” представља централну овогодишњу акцију у коју ће бити укључено више од 100 клубова и организација Планинарског савеза Србије. Одвијаће се паралелно готово у целој Србији. Претходних година акција је окупила преко 10.000 људи на преко 90 локација који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи.

Циљ је промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу, као најбоље превентиве! Жеља је да се пешачење претвори у стварно добру навику која има огроман значај за физичко и ментално здравље грађана, а посебно у борби за јачање имунитета!

„Дан пешачења“ је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост кретања и дружења, али и активног и здравог начина живота који утиче на психофизичко здравље и имунитет.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here