Ђоковић: Ово је остварење дечачког сна

Најбољи тенисер света истакао да ниједна спортска нација на свету нема дух који имају Срби

307

Новак Ђоковић се на балкону Скуштине града појавио у мајици кошаркашке репрезентације Србије. Овације више десетина хиљада Београђана пробудиле су емоције код најбољег тенисера Србије и „пустио је сузу, мушку најтежу”.


– Добро вече Србији, добро вече Београде, хвала вам што сте дошли у оволиком броју.

Прекинут је уз повике „Ноле ми те волимо!” узвратио је:

– Волим вас. Ретки су тренуци кад се остаје без речи: Тресем се не знам шта да кажем, а толико тога бих рекао. Пре свега желим да честитам нашим баскеташима и кошаркашима на феноменалним успесима не само ове године већ и свих година. Хвала им што су прихватили да будем део овог славља, да се дружимо. Ово је остварење дечачког сна за мене. А то је да сам као клинац, био ту и славио велике медаље са шампионата наших кошаркаша, одбојкаша, ватерполиста свх великих људи који су представљали Србију.

Затим је нагласио:

– Имао сам прилику да будем на балкону, али ово је непроцењиво и незаменљиво, никада се више неће десити овај осећај да стојим овде поред великих шампиона, али пре свега великих људи. Рекао сам им да сам поносан на њихову слогу, заједништво да прославимо не само успех и финале светског првенства, већ тај моменат људскости. Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирамо – рекао је Новак почевши скандирање „Бориша, Бориша”.

Нагласивши да има много тога што би рекао, али да не жели да дужи, обраћање је завршио речима:

– Хвала вам од срца. На свету ниједна спортска нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here