Изложба предузетничких вештина жена у Обровцу

На изложби ће бити представљене активности удружења жена и предузетница из Обровца и других насељених места општине Бачка Паланка

Фото: Getty images

ОБРОВАЦ – У суботу 23. септембра на простору парка у центру Обровца, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова одржаће трећу Изложбу предузетничких вештина жена у 2023. години.


На изложби ће бити представљене активности удружења жена и предузетница из Обровца и других насељених места општине Бачка Паланка и околине, а циљ је промовисати женски активизам на локалном нивоу и широј јавности указати на предузетничке потенцијале производа жена из Јужнобачког округа.

На изложби ће се представити око 30 излагача који ће посетиоцима изложбе изложити своје производе од воћа и поврћа, сувенире, рукотворине, млечне производе, сликарске и декупаж технике као и традиционална слатка и слана јела.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у циљу унапређења родне равноправности у Војводини, већ дуги низ година својим програмима подстиче рад и видљивост жена на локалном нивоу, водећи се чињеницом да допринос жена привреди, културном наслеђу и руралном развоју може бити веома драгоцен у смислу промоције региона Војводине, очувања културе неког места, али и побољшања опште социо-економске слике локалне средине, а пре свега економском оснаживању жене на селу.

Догађај за посетиоце почиње у 10 часова, а изложбу ће у 11 часова свечано отворити покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић. У току свечаног отварања изложбе глумица Драгана Боснић извешће песму „О жени“. Свечаност ће својим присуством увеличати представници владе Аутономне покрајине Војводине, као и представници општине Бачка Паланка. Након отварања изложбе планиран је обилазак штандова излагача. Догађај траје од 10:00 до 16:00 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here