Одржана друга фаза пројекта „Пажљивкова смотра“ у општини Бачка Паланка

Победничким екипама општинске смотре, које ће представљати општину Бачка Паланка на регионалној смотри, уручене су дипломе и пригодни поклони

795
Фото: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка реализовао је и другу фазу пројекта „Пажљивкова смотра“, који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и у којем је узела учешће и општина Бачка Паланка.


Општинска смотра за децу предшколског узраста реализована је 09. марта 2023. године, а за ученике првог и другог разреда 10. марта 2023. године и у њој је учествовало око 120 малишана.

Према информацијама које смо добили од Душана Танкосића, члана Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка и координатора пројекта за општину Бачка Паланка, екипа предшколаца Основне школе „Милета Протић“ из Товаришева је победник у категорији такмичења за децу предшколског узраста, екипа Основне школе „Здравко Челар“ из Челарева је победник у категорији такмичења за децу узраста првог разреда, а екипа Основне школе „Алекса Шантић“ из Гајдобре је победник у категорији такмичења за децу узраста другог разреда.

Како је Танкосић истакао, сва деца која су учествовала на општинској смотри су кроз занимљиву игру и такмичење могла да чују шта је то што их чини безбедним у саобраћају. Такмичари који су представљали своје вртиће и школе су одабрани од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије према резултатима постигнутим у првој фази пројекта „Пажљивкова смотра“ – школској смотри. Победничким екипама општинске смотре, које ће представљати општину Бачка Паланка на регионалној смотри, уручене су дипломе и пригодни поклони.

Душан Танкосић се у име Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка захвалио свим учесницима у реализацији друге фазе пројекта „Пажљивкова смотра“ у општини Бачка Паланка, посебно Установи „Културни центар“ Бачка Паланка на свесрдној помоћи приликом реализације општинске смотре, честитао свим финалистима који су показали изузетно знање из области безбедности саобраћаја, што најбоље показују скоро изједначени резултати екипа, а победницима је пожелео срећу на предстојећем регионалном такмичењу, све са циљем упознавања са основним правилима понашања у саобраћају, унапређења свести и понашања деце у саобраћају и доприноса смањењу ризика од могућих повреда

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here