Удружење „Срцем за Космет“ активно учествовало на „Сајму завичаја“

Успешан наступ Бачкопаланчана

527
Удружење "Срцем за Космет" - Бачка Паланка

У Новом Саду је, 11. фебруара одржан 5. „Сајам завичаја“. Један од 144 активна учесника ове сајамске манифестације, било је бачкопаланачко удружење „Срцем за Космет“. Бачкопаланчко удружење које постоји нешто мање од годину дана, први пут је узело учешћа на овом сајму.

-Било је ово за све нас из удружења, једно потпуно ново искуство. Наиме, иако сајам има традицију дугу пет година, ми смо на њему први пут активно учествовали. Током сајма, склопили смо, мого нових познанстава, а дружили смо се и са нама драгим људима. Наш штанд посетила су многа свештена лица, духовници, монаси, монахиње. Угостили смо током одржавања сајма наше истакнуте спортисте међу којима је био и бивши репрезентативац наше земље у рукомету Драган Суџум. Под сајамском куполом наши гости били су, доктори, књижевници… Највише смо се обрадовали посети нашем штанду, браће из Косовског Поморавља, затим, чланова Туристичке организације из Гњилана. Посетила су нас и наша браћа из Берана. На нашем штанду боравио је и велики број деце из културно – уметничких друштава, којима смо доделили скромне поклоне. Све у свему, боравак на 5. „Сајму завичаја“ остаће нам у сећању за сва времена – каже Лука Мандић, из Удружења „Срцем за Космет“.

Чланови бачкопаланачког удружења, боравиће 2 и 3. марта, боравиће на Косову и Метохији. Тачније, они ће посетити Велику Хочу и Ораховац. Током дводневног боравка, организоваће спортске активности, као и едукативне радионице за децу која живе на Косову. Планирано је, да уруче помоћ социјално најугроженијим породицама са Косова, којима на различите начине, до сада, помагали тринаест пута. Затим, посетиће манастир Дечане и присуствобаће Светој Архијерејској литургији а организоваће и дечји маскембал.

И на крају, чланови удружења „Срцем за Космет“, захваљују се на помоћи Фонду за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону: Несебичну помоћ, својим прилозима из месеца у месец, пружају и браћа и сестре из Удружења „Срцем за Космет“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here