Божићни и новогодишњи празници у Геронтолошком центру Бачка Паланка

Ових дана у рукама старих пуно је лепог плетива, осликаних флаша, корпи, тикви и разних других предмета

Фото: БАП ВЕСТИ

За новогодишње и божићне празнике у Геронтолошком центру Бачка Паланка традиционално је свечаније и веселије, уз новогодишњу јелку и друге декорације, а наши најстарији суграђани, који своје време проводе у овој установи, посебно се радују новогодишњим програмима и пакетићима припремљеним за њих.


И ове године осећа се празнична атмосфера, скромна, у складу са њиховим потребама и жељама. Они, којима здравствено стање дозвољава, а интересовање пробуди вољу, учествују у прављењу различитих украса, детаља, којима се у овом ентеријеру наглашава испраћај старе и дочек Нове године и поздравља Божић.

Ових дана у рукама старих пуно је лепог плетива, осликаних флаша, корпи, тикви и разних других предмета од дрвета стакла, керамике, гипса и других материјала. Све ово, настало у оквиру радно окупационе терапије, украсиће за празнике њихове собе, заједничке просторије, хол, а ту су и новогодишњи пакетићи.

Извор: Геронтолошки центар Бачка Паланка

Они су један од показатеља колико у бачкопаланачкој средини има појединаца и колектива са срцем и емоцијама, који не заборављају да су најстарији суграђани жељни лепе речи и понеког поклончића – чоколаде, паковања кафе, воћке. Скромни су стари, а новогодишњи пакетићи измамили су и понеку сузу радосницу.

Подељени су, заједно са пакетићима за децу запослених у установи, у оквиру пригодног културно-уметничког програма. Програм су припремили и у њему учествовали и запослени у Геронтолошком центру и корисници услуга Центра. Било је и музике и песме уз хармонику, а Деда Мраз је, делећи пакетиће, обишао све собе наших старих.

Велика захвалност спонзорима дуго ће грејати срца бака и дека у Геронтолошком центру. Они ће свакако пожелети срећне новогодишње и божићне празнике и спонзорима, донаторима, који су за наше старе увек ту, у току целе године. Кад затреба, кад могу, ту су: „Касица С”, „Кафа зрно“, “Пашин фарм“ , „Фруктус“, „ТДМ – воће и поврће“ ….

Велика радост и за запослене у установи и за кориснике услуга, ове године је завршетак реновирања соба у крилу Б, у које се ових дана корисници поново усељавају. Нови подови, намештај, кречење, финансирани су од стране Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику Републике Србије, као и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Сваки корак у побољшавању услова становања и живота у Геронтолошком центру Бачка Паланка је значајан и драгоцен, а сви се овде надају да ће их бити и у новој, 2023. години.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here