Карађорђево – Од познатог ловишта до места са ергелом, музејом и школом јахања понија

Препорука за Новосађане. У шетњи кроз Карађорђево

550

Уколико се од Новог Сада запутите ка Бачкој Паланци, на само 11,2 километра од ове варошице, сјајан излет за сунчани викенд можете пронаћи у Карађорђеву.


Екипа из „Дневника“ запутила се претходног викенда у ову оазу одмора, познатој по коњичком спорту, па ћемо вас с тога провести кроз кратку виртуелну шетњу.

На самом улазу у Карађорђево, када се паркирате поред фудбалског терена и наставите истим путем, одвешће вас до путоказа за музеј, али и до велике ергеле са леве стране, с обризом да ергела „Карађорђево“ послује у саставу војне установе Моровић и броји чак 100 коња.

Фото: Марко Пудић

„Једни се негују зарад такмичења, а неки служе за приплод. Велики је број женки нонијус расе, енглески пунокрвни коњи, липицанери, а има и неколико њих који су арапског порекла“, испричао је чувар који ради при овој установи.

Такође, поседују и неколико понија, који су посебно интересантни свим малишанима који дођу у обилазак. Овде се организује и школа јахања, као и вожње фијакером. Осим тога, ово место је прави рај за све љубитеље лова, па ће вам овде бити на располагању фијакери, санке, чамци, теренска возила и сва опрема која вам је потребна за успешан и незабораван лов.

Кроз ергелу „Карађорђево“ пролази и Дунавска бициклистичка рута, на којој се можете возити више сати бициклом и уживати у пејзажима који вас окружују.

У оквиру овог природног резервата природе налази се и ресторан „Карађорђево“ који нуди богат избор јела војвођанске кухиње са специјалитетима од дивљачи као што су срнећа дивљач, муфлон, фазан, зец, дивља гуска, дивља патка и друге, али и рибље специјалитете.

У случају да вам понестане идеја за излете, на само 40 минута од Новог Сада уживаћете у природи, пикнику, али и сјајном месту за првомајски уранак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here