Општинско удружење пензионера обележило годишњицу постојања

Следећи сусрет средином наредне године

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У присуству званица и гостију, у Бачкој Паланци је у суботу (1. јул) обележена седамдесет друга годишњица Општинског удружења пензионера.


На обележавању овог значајног датума, поред чланова неколико војвођанских удружења пензионера били су присутни Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине, Милорад Париповић, представник локалне самоуправе, Мирјана Трескавица, потпредседница Савеза пензионера Војводине и потпредседница Савеза пензионера Србије, Милић Мијовић, председник Општинског удружења пензионера Врбас, Драган Јовић из пензијско – инвалидског фонда Бачка Паланка, Љиљана Ћулибрк, директорка Геронтолошког центра Бачка Паланка, Драгослав Марчета из агенције за књиговодствене послове Бачка Паланка и Вукашин Бабић, представник ДДОР осигурања Нови Сад.

На годишњем скупу општиинског удружења пензионера, били су присутни и сарадници, добављачи, без чије помоћи тешко да би се обавезе пре свега према пензионерима, реализовале. Пре него што је одржао свој експозе, Славко Милекић председник ОУП Бачка Паланка, замолио је присутне, да минутом ћутања одају дужан пијетет преминулим пензионерима у протеклих годину дана, и наставио:

– Велико ми је задовољство да све вас који сте дошли на годишњицу нашег удружења поздравим и пожелим вам угодан и леп боравак. Желим пре свега свим нашим гостима, да се осећају као код својих кућа. Наше општинско удружење, основано је 1. јула 1947. године. Захваљујући упорности и ентузијазму свог чланства, успели смо да се одржимо све ове године које су понекад биле са много тешкоћа и проблема. Вољом и упорношћу све тешкоће смо превазишли. Било је и доста лепих и тренутака. Желим вам свима добро здравље, дуг живот, лепо дружење и да се наредне године поново видимо овде на седамдесет седмој годишњици постојања нашег удружења.

Присутнима се затим обратио Милан Ненадић, председник УП Војводине:

– Честитам вам годишњицу постојања. Ово је заиста велики дан. Сигурно да сви они, који су били и радили у овом удружењу у протеклим деценијама, заслужују похвале на истрајном, марљивом и континуираном раду. Желим вам да још дуго постојите и радите на задовољство свих нас. И на крају желим да вам кажем, да нам у наредном периоду предстоји даља борба за побољшање статуса пензионера, посебно оних са мањим пензијама.

Присутнима су се обратили и Милорад Париповић и Мирјана Трескавица. У добром расположењу уз музику и песму, дружење пензионера потрајало је до вечерњих часова. Заједничка жеља свих њих била је, да се поново нађу у Бачкој Паланци средином следеће године, на седамдесет седмој годишњици постојања бачкопаланачког удружења.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here